ĀM nākamajā nedēļā atvērs līdzjūtību grāmatu Georga Andrejeva piemiņai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Georgs Andrejevs
Georgs Andrejevs Foto: Ieva Čīka/LETA

Godinot mūžībā aizgājušā bijušā ārlietu ministra Georga Andrejeva piemiņu un ieguldījumu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā un ārlietu dienesta nostiprināšanā, Ārlietu ministrija (ĀM) nākamajā nedēļā atvērs līdzjūtību grāmatu, informēja ĀM.

ĀM līdzjūtību grāmata būs pieejama otrdien, 19.jūlijā, no plkst.14 līdz 16 un trešdien, 20.jūlijā, no plkst.9 līdz 12.

Ministrijā iepriekš lūdz pieteikties ĀM apmeklējumam, zvanot pa tālruni 67016146.

ĀM izsaka visdziļāko līdzjūtību diplomāta un ārsta Andrejeva tuviniekiem un draugiem, viņu mūžībā pavadot. "No dzīves šķīries izcils diplomāts, politiķis un sabiedriskais darbinieks, erudīts mediķis un lielisks cilvēks," pausts ĀM paziņojumā.

Jau vēstīts, ka 1932.gada 30.oktobrī Tukumā dzimušais profesors Andrejevs miris deviņdesmitajā mūža gadā.

Latvijas Anesteziologu un reanimatologu biedrība norāda, ka Andrejevs ir uzskatāms par Latvijas Anestezioloģijas un reanimatoloģijas kā profesionālas organizācijas un biedrības, profesionālās izglītības un zinātnes pamatlicēju. Viņš ir noorganizējis ārstu anesteziologu-reanimatologu kursus Rīgas Medicīnas institūtā, māsu anestēzistu apmācību. Kopš 1966.gada bijis Latvijas un reanimatologu asociācijas pirmais priekšsēdētājs. Kopš 1973.gada 8.februāra Andrejevs bijis jaundibinātās Rīgas Medicīnas institūta Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedras pirmais vadītājs.

Iepriekšējā gadsimta deviņdesmitajos gados viņš ir iesaistījies politikā. 1990.gadā tika ievēlēts Augstākajā padomē, balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Andrejevs bijis ārlietu ministrs Ivara Godmaņa pirmajā valdībā.

1993.gadā diplomāts ievēlēts 5.Saeimā. No 1995. līdz 1998.gadam bijis Latvijas vēstnieks Kanādā, no 1998. līdz 2004.gadam - Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē.

2004.gadā politiķis tika ievēlēts Eiropas Parlamentā un atzīts par Eiropas Gada cilvēku Latvijā. Viņš ir bijis konsultants Ārlietu ministrijā, Latvijas Ārstu biedrības un Latvijas Anesteziologu un reanimatologu biedrības Goda biedrs.

Pēc organizācijā paustā, Andrejevs atstājis milzīgu ieguldījumu Latvijas medicīnā, valstiskumā, diplomātijā un politikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu