Sākas apkaimes svētki Āgenskalnā! (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Rīdzinieki un pilsētas viesi šajā nedēļā varēs apmeklēt bezmaksas pasākumus Āgenskalna apkaimes svētkos un trīs prieka mirkļu parkos – Vērmanes dārzā, Viesturdārzā un Mazjumpravas muižā. Tur norisināsies koncerti, lekcijas, meistarklases, radošās darbnīcas, izzinošas ekskursijas, būs iespēja spēlēt spēles, skatīties kino, veidot smilšu aplikācijas, kā arī pūst ziepju burbuļus.

Pasākumi Āgenskalna apkaimē

Mazo ieliņu šarms, romantiskas kafejnīcas, talantīgi cilvēki – tāda ir šī apkaime, un to kopīgi aicinām svinēt 23. jūlijā. Nometņu ielas noslēpumus palīdzēs atklāt teātra trupa “Kvadrifrons”, radošajās darbnīcās varēs apgūt cirka mākslas pamatus, apdrukāt audumu, iepazīties ar apkaimes vēsturi, koncertprogrammā uz vienas skatuves satiksies Āgenskalnā dzīvojošie profesionālie mūziķi, bet vakaru noslēgs “Jakob Noiman festival band”. Visas dienas garumā Nometņu ielā darbosies āra kafejnīcas un būs apskatāma mākslinieces Andas Poikānes vides objektu izstāde.

No plkst. 12.00 skanēs ielu mūzikas programma, norisināsies meistarklases, tirdziņš un ielu mākslas priekšnesumi kopā ar Rīgas cirku, Āgenskalna apkaimes biedrību, apkaimes māksliniekiem un mājražotājiem. Tāpat gaidāms Āgenskalna pikniks zaļajā zonā pie Nometņu un Tirgus ielas krustojuma, kā arī teātra trupas “Kvadrifrons” un fonda “Initium” staigājama audio izrāde “Ā – vīzijas”.

Pēcpusdienā izskanēs trīs dažādas koncertprogrammas: Āgenskalna tirgus pagalmā skanēs Āgenskalna jauno mūziķu programma “Svaigs”, koncertprogramma RTU ēkas pagalmā (ieeja no Meža ielas) un koncertprogramma “Āgenskalna šķautnes”, uzstājoties Platonam Buravickim (elektronika), Norai Kalniņai (vokāls), Ievai Paršai (vokāls), Kristīnei Stumburei (flauta), Agnesei Kanniņai (vijole), Gertrudai Jerjomenko (klavesīns) un Rihardam Plašanovam (taustiņi).

Vakarā apkaimes svētku viesus iepriecinās apvienības “Poētiskais kvartets” koncerts. Programmā mūzika no klasikas aranžijām līdz jaunradei ar Āgenskalna un citu skaistu apkaimju dzejnieku vārdiem. Savukārt noslēgumā uzstāsies “Jakob Noiman festival band”.

Saistībā ar Āgenskalna apkaimes svētku norisi no 22. jūlija plkst. 13.00 līdz 24. jūlija plkst. 03.00 tiks slēgta satiksme Nometņu ielā (posmā no Slokas ielas līdz Meža ielai), kā arī Meža ielā (posmā no Nometņu ielas līdz Puķu ielai) un Tirgus ielā. Organizatoriem uzdots nodrošināt operatīvā transporta satiksmi un sabiedrisko kārtību pasākumu norises vietās norādītajā laikā.

Svinību programma:

12.00 Svētku atklāšana, uzrunas;

12.00 – 13.00 Ielu mūzikas programma;

12.00 – 18.00 Radošās darbnīcas, “Rīgas cirka” meistarklases un priekšnesumi, apkaimes amatnieku un mājražotāju tirdziņš;

12.00 – 21.00 Teātra trupas “Kvadrifrons” staigājamā izrāde;

14.00 – 16.30 Āgenskalna jauno mūziķu programma “Svaigs” Āgenskalna tirgus laukumā;

16.00 – 23.00 Koncertprogramma pie RTU sporta centra (ieeja no Meža ielas):

16.00 - 17.00 Stīgu kvartets "Mondo"

17.00 – 19.00 "Āgenskalna šķautnes". Profesionālo Āgenskalna mūziķu programma no senās mūzikas līdz mūsdienām;

20.00 – 21.00 “Poētiskais kvartets”

22.00 - 23.00 "Jakob Noiman festival band"

Dalība svētkos bez maksas

Koncerts Vērmanes dārzā, brīvdabas kino vakars Rumbulā un citas norises prieka mirkļu parkos

Trešdien, 20. jūlijā, Viesturdārzā no plkst. 16.00 tiks reaktualizēta publiskā telpa kā vieta ne tikai atpūtai, bet arī kopīgai darbībai. Pasākuma pirmajā daļā notiks lekcija par inovatīviem veidiem, kuros mūsdienu jaunieši pašorganizējas, veido petīcijas un ietekmē lēmumu pieņēmējus, savukārt otrajā daļā ikviens būs aicināts iesaistīties spēlē ar dizaina domāšanas principiem, kas ļauj definēt problēmjautājumus un atrast starta punktu to risināšanai.

Ceturtdien, 21. jūlijā, no plkst. 20.00 interesenti ir aicināti baudīt mūziku Vērmanes dārza estrādē, kur trešajā prieka mirkļu parku koncertā uzstāsies pazīstamais latviešu estrādes mākslinieks Ingus Pētersons ar grupu. Programmā tikai un vienīgi zelta dziesmas no 80. gados tapušās popmūzikas programmas, kurā bija gan Raimonda Paula, gan Ivara Vīgnera, gan citu komponistu skaņdarbi. Programmā dzirdēsiet tādus hitus kā „Zelta dziesma“, „Ar mīlestības pinekļiem“, „Par nesatikšanos“, „Vindsērfings“ un citas neaizmirstamas melodijas.

Tāpat šajā dienā Mazjumpravas muižā ikviens varēs noklausīties lekciju “Nometne KZ Jungrefnhof”, kas tapusi sadarbībā ar muzeju “Ebreji Latvijā”, bet pirms lekcijas apskatīt Mazjumpravas muižas dzirnavu ēku un noklausīties individuālu stāstu par to. Pašiem mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja darboties izzinošās un atraktīvās prieka darbnīcās – pūst ziepju burbuļus, veidot smilšu aplikācijas, spēlēt spēles. Līdzīgas norises ir gaidāmas arī dienu vēlāk – 22. jūlijā.

Savukārt svētdien Mazjumpravas muižas apmeklētāji varēs iesaistīties izzinošās un atraktīvās radošajās darbnīcās, ekskursijās dzirnavu ēkā, spēlējot minigolfu un vakarā skatoties brīvdabas kino filmu “Melnā vēža spīlēs” pie Rumbulas peldvietas.

Tikmēr Viesturdārzā 23. jūlijā no plkst. 17.00 notiks spēļu vakars, kur varēs no jauna ieraudzīt parku kā vietu spontānām un daudzveidīgām rotaļām, kas ir atraktīvs veids, kā veidot dialogu starp dažādu dzīves gājumu un paaudžu viesiem. Pasākuma vadītājs būs arī moderators, kas palīdzēs atrast partneri un atraisīties aktivitātēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu