LVM Pokaiņu mežā no šī gada 1. augusta ieeja būs bez maksas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas valsts mežu (LVM)  Pokaiņu mežā ir izveidotas takas 15 kilometru garumā, kuras no šī gada 1. augusta turpmāk ikvienam būs pieejamas bez ieejas maksas, vēsta informācija LVM sociālajos tīklos.

Kā sociālajos tīklos uzsver LVM - Pokaiņu meža teritoriju LVM turpinās apsaimniekot līdzīgi kā jebkuru no vairāk nekā 300 bezmaksas tūrisma un atpūtas vietām, kas ikvienam brīvi pieejamas visā Latvijas teritorijā.

Tāpat LVM uzsver, ka apmeklētājiem pieejamo teritoriju Pokaiņu mežā nav plānots samazināt. "Atpūtnieku aktīvāk izmantotie maršruti tiks uzturēti un labiekārtoti esošajā apjomā, savukārt takas, kuras apmeklētāji mīs retāk, paliks kā dabas takas ar atbilstošu apsaimniekošanu," skaidro LVM.

Tūrisma objekts "Pokaiņu mežs" atrodas Dobeles novadā, Naudītes pagastā. Mistikas un brīnumainu nostāstu apvītais mežs atrodas 13 kilometrus no Dobeles, braucot Īles virzienā.

Jau vēstīts, ka vārds "Pokaiņi" minēts jau 1661. gadā, taču 20. gadsimta 90. gadu sākumā sākās meža ciršana un acīm pavērās daudzi akmens krāvumi. Ar to aizsākās leģenda par Pokaiņiem kā dziedināšanās, enerģijas un mistikas apvītu vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu