"Iekštelpas ir morāli un fiziski novecojušas." Slēdz Bulduru bibliotēku (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: facebook.com/buldbibl

Sociālajos tīklos cilvēki pauduši sašutumu par Bulduru bibliotēkas likvidēšanu. Jūrmalas valstspilsētas administrācijas pārstāve Zane Leite TVNET ziņu medijam sacīja, ka Bulduru bibliotēkas ēka ir sliktā stāvoklī un iekštelpas ir morāli un fiziski novecojušas. Lai tās atjaunotu, nepieciešami nesamērīgi lieli ieguldījumi, tādēļ bibliotēkai telpas jāpamet.

Leite skaidroja, ka plānots bibliotēku pārcelt uz Jūrmalas centrālo bibliotēku, kas atrodas Dubultos. Taču tas esot pagaidu variants, un ar laiku bibliotēka atkal būšot Bulduros. "Šobrīd tiek meklēti un izskatīti iespējamie risinājumi, lai nākotnē bibliotēka varētu darboties tuvāk dzīvesvietai," viņa uzsver.

Grāmatu krātuvi paredzēts slēgt septembrī. Lai saglabātu bibliotēku, cilvēki sākuši parakstu vākšanu. Bibliotekārēm 13 000 grāmatu uzdots pārvest uz Centrālo bibliotēku Dubultos, bet daļa grāmatu tiks utilizēta.

Tāpat Leite norāda, ka iedzīvotāji bibliotēkas pakalpojumus var saņemt kādā no četrām citām bibliotēkām Jūrmalā, kur iespējams nokļūt ar pašvaldības nodrošināto bezmaksas pilsētas sabiedrisko transportu.

"Tuvākā Bulduru iedzīvotājiem ir Jūrmalas Centrālā bibliotēka, kas atrodas jaunā, plašā un modernā ēkā, kas būvēta 2018. gadā speciāli bibliotēkas vajadzībām," stāsta Leite.

Kā liecina Jūrmalas pašvaldības mājaslapā publicētā informācija, Bulduru bibliotēka savu darbību sāka 1950.gadā kā Rīgas 28.bibliotēka, tā atradusies Vidus prospektā 47. Grāmatu krājums pirmā gada beigās bijis 2821 vienība. Vēlāk bibliotēka darbojusies Vienības prospektā 4.

Bibliotēkas darbībai paplašinoties, tika atvērta vasaras lasītava ”Avotos” (vēlāk kafejnīca "Leduspuķe"), bija arī grāmatu izsniegšanas punkti Dzintaru namu pārvaldē un Jūrmalas pirmajā apvienotajā slimnīcā (tagadējā Jūrmalas slimnīca). Sāka darboties arī bērnu nodaļa.

1959. gadā, kad Jūrmala ieguva pilsētas statusu, bibliotēka kļuva par Jūrmalas 3.bibliotēku. 1970. gadā tika atvērta bibliotēkas filiāle Priedainē. Grāmatu krājums tolaik pieaudzis līdz 30 148 vienībām. 1974. gada maijā bibliotēka vēra plašas, gaišas telpas lasītājiem Edinburgas prospektā 89.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu