FOTO ⟩ Nākotne ir klāt? Ķīnā uzņēmums laiž klajā jaunus automatizētus taksometrus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas tehnoloģiju gigants "Baidu" atklājis nākamo automašīnu, kas pievienosies uzņēmuma automātiski pilotēto taksometru servisam, vēsta BBC.

Jaunā spēkrata nosaukums ir "Apollo Go". Uzņēmums atklāj, ka jaunākajam modelim "Apollo RT6" vadāmība ir salīdzināma ar šoferi, kuram ir 20 gadu stāžs.

Saskaņā ar Ķīnas regulējumu šāda tipa mašīnās, kuras tiek automātiski pilotētas, joprojām nepieciešama reāla šofera klātbūtne. Tiesa, uzņēmums tic, ka nākotnē spēkrata stūri varēs aizstāt ar papildu vietām, galdiem vai spēļu konsolēm.

Foto: TTNYHETSBYRÅN/SCANPIX

Jaunā "RT6" modeļa izmaksas ir aptuveni 36 300 eiro, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekšējiem modeļiem. Uzņēmums uzskata, ka izmaksu samazinājums ļaus izveidot tūkstošiem automatizētu spēkratu visā Ķīnā.

"Mēs virzāmies uz nākotni, kurā robotizēti taksometri būs uz pusi lētāki nekā mūsdienās," uzskata uzņēmums "Baidu".

Uzņēmums vēlas, lai jaunākais modelis esošajiem spēkratiem pievienotos jau 2023. gada otrajā pusē uz neliela mēroga izmēģinājumiem.

Foto: X07474/SCANPIX

Automašīna ir aprīkota ar 38 sensoriem, tajā skaitā no tiem astoņi ir gaismas un diapazona, viens sešu collu viļņu, 12 ultraskaņas, 12 kameras.

Izmēģinājuma kārtā šie jaunākie modeļi darbojas 10 Ķīnas pilsētās. Kopš pakalpojuma ieviešanas, kas notika 2020. gadā, kopumā jau veikti vairāk nekā miljons braucienu.

Foto: X07474/SCANPIX

Šie automatizētie taksometri raisa jaunas bažas darba tirgū - ko nākotnē, iespējams, vajadzētu darīt šoferiem? Ir skaidrs, ka šīs automašīnas krasi ietekmēs taksometru tirgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu