Krāpnieki "Maxima" vārdā sociālajā vietnē "Facebook" sola fantastiskas balvas un izmanto labdarības pasākuma foto (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Margus Ansu / Postimees

Mazumtirgotājs "Maxima" aicina cilvēkus neuzķerties uz sociālajā vietnē "Facebook" popularitāti guvušu krāpnieku lapu, kas it kā "Maxima" vārdā rīko konkursus un sola vērtīgas balvas. 

Krāpnieki ierakstos sola konkursu uzvarētājiem dāvāt iespaidīgas naudas balvas un lietotāju apmānīšanai un uzticības iegūšanai nekautrējas izmantot mazumtirgotāja logo. Kā novēroja TVNET, vienā no nu jau dzēstajiem ierakstiem izmantots foto ar it kā "Maxima" darbiniekiem, bet, meklējot attēlu ar Google Lens, izrādās, ka ierakstam izmantota fotogrāfija no 2019. gadā rīkota Lielbritānijas pilsētas Daremas labdarības pasākuma.

Foto: consettmagazine.com/2019/12/20/generous-council-staff-donate-christmas-foodbank-gifts-33827/

Kā TVNET informēja "Maxima" korporatīvo komunikācijas projektu vadītāja Laura Bagātā, lai informētu par aktualitātēm un jaunumiem, “Maxima Latvija” komunikācijai ar klientiem izmanto daudzus kanālus, tajā skaitā arī sociālos tīklos. "Ja runājam tieši par Facebook vietni, tad informējam, ka “Maxima Latvija” ir viens oficiāls Facebook konts, ko izmantojam komunikācijai. Viens no rādītājiem sociālā tīkla Facebook konta autentiskumam (līdzīgi kā Instagram tīklam) ir verifikācijas zīme blakus uzņēmuma nosaukumam, kas norāda uz profila patiesumu," norāda Bagātā.

"Regulāri sekojam līdzi, vai sociālajos tīklos neparādās kāds viltus profils, kas izplata informāciju uzņēmuma vārdā. Šādos gadījumos par to informējam konkrētā sociālā tīkla uzturētāju, attiecīgi sekojot ziņošanas mehānismiem. Ir bijuši arī gadījumi, kad uzņēmuma vārdā tiek izsludināts kāds konkurss, kas piesaista sekotājus viltus profilam. Par to parasti informējam arī oficiālajā mājas lapā vai savos sociālo tīklu profilos. Ja klienti saskaras ar šādiem viltus paziņojumiem vai ir paziņojumi vai sociālo tīklu profili, kas rada šaubas par profila autentiskumu, lūdzam klientus par to informēt uzņēmumu, rakstot uz info@maxima.lv," informē uzņēmumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu