Ceturtdien uz Latvijas ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien uz Latvijas ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 54 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā ieceļošana Latvijā liegta 13 ārzemniekam. Terehovas, Vientuļu un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, astoņiem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Ieceļot liegts arī vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti deviņiem ārzemniekiem. Terehovas, Grebņevas, Silenes, Pāternieku un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti pieci Ukrainas, viens Moldovas, Kirgizstānas, Gruzijas un Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām - diviem Krievijas, diviem Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 19 personām - septiņiem Latvijas, trīs Baltkrievijas, trīs Igaunijas, trīs Ukrainas, diviem Krievijas un vienam Vācijas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu