VDD brīdinājis par riskiem saistībā ar Krievijas mediju ienākšanu Latvijā (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Valsts drošības dienests (VDD) esot brīdinājis valsts augstākās amatpersonas par riskiem, kas saistīti ar arvien vairāk Latvijā darbu sākušajiem Krievijas mediju uzņēmumiem, vēstīts sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv".

Latvijas Radio šonedēļ vēstīja, ka kopš Krievijas sāktā kara pret Ukrainu Latvijā esot ieradušies vairāk nekā 200 Krievijas žurnālistu un 23 mediju organizācijas.

Kā liecina Latvijas Radio informācija, daļa no šīm organizācijā esot oficiāli sākušas darbu Rīgā, lai varētu informēt Krievijas iedzīvotājus arī par notiekošo karu Ukrainā, ko pieņemto likumu dēļ Krievijā darīt vairs nav iespējams.

VDD rakstiskā skaidrojumā Latvijas Radio norādījis, ka vērtē informatīvajā telpā notiekošo kontekstā ar pašreizējo ģeopolitisko situāciju un Krievijas agresīvo karu Ukrainā. Saistībā ar Krievijas neatkarīgo mediju darbības sākšanu Latvijā VDD ir identificējis riskus Latvijas informatīvās telpas drošībai un arī ar izlūkošanu saistītus riskus. Par to visu VDD ir informējis valsts augstākās amatpersonas.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu