Pokaiņu mežs turpmāk būs pieejams bez maksas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars / TVNET

No šodienas, 1. augusta, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotais Pokaiņu mežs Dobeles novada Naudītes pagastā un tajā izveidotās takas apmeklētājiem būs pieejamas bez maksas, liecina LVM publiskotā informācija.

Pokaiņu mežs ar tajā esošajiem akmeņu krāvumiem ir ainaviski daudzveidīga vieta ar stāviem pakalniem, dziļām ielejām un dažāda sastāva un vecuma mežaudzēm. Mežā ir izveidotas takas 15 kilometru garumā, un dažādi dabīgi veidojušies akmeņu krāvumi

LVM Rekreācija un medības projektu vadītājs Normunds Namnieks skaidro, ka lēmums atcelt ieejas maksu pieņemts, izvērtējot LVM atpūtas vietu, tai skaitā Pokaiņu meža, turpmākās attīstības un apsaimniekošanas iespējas.

Pokaiņu meža teritorijā ir veikta inventarizācija un ir uzskaitīti gan visi tur esošie infrastruktūras objekti - kāpnes, tiltiņi, informācijas stendi -, gan dabas vērtības un akmeņi. Visi fiksētie objekti teritorijā tiks saglabāti un apmeklētāji tos varēs aplūkot un izmantot. Arī apmeklētājiem pieejamo teritoriju nav plānots samazināt.

Atpūtnieku aktīvāk izmantotie maršruti tikšot uzturēti un labiekārtoti esošajā apjomā, bet pārējās takas būšot dabas takas ar atbilstošu apsaimniekošanu.

Vērtējot atpūtas un tūrisma vietu apmeklētāju dinamiku, attīstības virzienus un tam nepieciešamās investīcijas, LVM sola Pokaiņu meža teritoriju apsaimniekot līdzīgi kā jebkuru no uzņēmuma bezmaksas tūrisma un atpūtas vietām visā Latvijā.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu