Princis Čārlzs sabiedrībā izbrauc ar auto, ko darbina siers un vīns

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla Sadraudzības valstu spēlēs ieradās viņa ekoloģiskajā, klasiskajā Aston Martin, ko princis Viljams un Keita izmantoja savās karaliskajās kāzās.

Karaliskais mantinieks Sadraudzības spēļu atklāšanas ceremonijā ieradās ar savu Aston Martin. Pārvietošanās ar šo auto ir videi draudzīga, jo to pēc pārbūves darbina bioetanols, kas iegūts no vīna un siera blakusproduktiem.

Princis Čārlzs, kurš jau sen ir bijis ilgtspējīgas dzīvesveida piekritējs, automašīnu 1970. gadā saņēma kā dāvanu savā 21.dzimšanas dienā no mātes, karalienes Elizabetes II, un vēlāk pārveidoja to, lai tā darbotos ar biodegvielu, izmantojot etanolu, kas iegūts no siera sūkalām un vīna, kas nav derīgs lietošanai pārtikā.

Automašīnas pārbūvi veica Aston Martin speciālisti no RS Williams, Čārlzs atklāja 2018. gadā. "Sākumā inženieri nebija pārliecināti, ka pārbūve izdosies, bet es uzstāju, ka tā darbosies. Kad pārbūve tika veikta, viņiem bija jāatzīst ka automašīna darbojas labāk nekā jebkad agrāk."

Aston Martin DB6 ir slavena arī ar savu parādīšanos karaliskās kāzās: Čārlza dēls princis Viljams to izmantoja, lai 2011. gadā aizvestu savu līgavu Keitu Midltoni no kāzu norises vietas.

73 gadus vecais princis Čārlzs un 75 gadus vecā Kamilla piedalījās Sadraudzības spēļu oficiālajā atklāšanā, kas pulcē Sadraudzības valstis daudzu sporta veidu sacensībām. Automašīnas, kas tradicionāli ir ļoti svarīga nozare Apvienotās Karalistes Rietummidlendā, kur šogad notiek spēles, bija atklāšanas ceremonijas tēma, kurā uzstājās arī vietējā popgrupa Duran Duran.

Aston Martin DB6 ir apgādāts ar 4 litru sešu cilindru dzinēju, kurš standarta konfigurācijā attīsta 286 zirgspēkus, līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā ļauj paātrināties 8,4 sekundēs un maksimāli attīstīt 241 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu