Vīrietis aizmieg pie stūres un nāvējoši notriec gājēju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

29.jūlija rīta pusē traģisks negadījums notika uz šosejas Līvbērzes pagastā netālu no Jelgavas. Tur gāja bojā kāda 38 gadus veca sieviete, kad viņu notrieca šoferis, kam pie stūres bija uznācis miegs.

Kājām pa šosejas malu šajā vietā rīta stundās un arī citās diennakts stundās iet vien retais. Tas tāpēc, ka apkārtne nav blīvi apdzīvota. No kurienes rīta pusē ceļmalā uzradās kāda gājēja, tagad būs jāskaidro policijas izmeklētājiem. Diemžēl 38 gadus veco sievieti piemeklēja traģisks liktenis. Kāds “Audi” spēkrata vadītājs, pa šoseju braucot Jelgavas virzienā, vienā brīdī piemiga un nepamanīja, ka auto sākotnēji ieripo pretējā joslā, bet sekundi vēlāk uztriecas virsū cilvēkam un tad iebrauc grāvī, vēsta TV3 raidījums Degpunktā.

Ugunsdzēsēji glābēji un neatliekamās palīdzības dienests bija pirmie, kas sasniedza baisā atgadījuma vietu, un pie darbiem nācās ķerties uzreiz.

“Mediķu palīdzība bija nepieciešama divām iesaistītām personām. Notikuma vietā sākotnēji strādāja divas mediķu brigādes, bet, ņemot vērā, ka viena cietušā stāvoklis bija smags, piesaistīta arī ārstu speciālistu brigāde. Brigādēm un speciālistiem kopā strādājot, tika veikti atdzīvināšanas pasākumi, kas diemžēl bija nesekmīgi un tika konstatēta nāve. Otrs cietušais vidēji smagā stāvoklī nogādāts ārstniecības iestādē,” skaidro NMPD.

19 gadus vecais autovadītājs pie stūres iesnaudās un pieļāva liktenīgo kļūdu, kas rezultējās ar cita cilvēka nāvi, apstiprinājumu aizmigšanas faktam sniedz arī policijā: “Tika noskaidrots, ka pie stūres viņš aizmidzis un iebraucis pretējā joslā. Pēc tam iebraucis grāvī. Vadītājam nebija vadītāja tiesību, un alkohols viņa izelpā netika konstatēts.”

Vairāk skaties Degpunktā sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu