Saeimas komisijas vadītājs mudina Mārupes novada domi ievērot rekomendāciju iznīcināt "Skultes lidmašīnu" (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Kultūras ministrija (KM) ir sniegusi rekomendāciju, ka "Skultes lidmašīna" būtu iznīcināma, jo tai nav nekādas kultūrvēsturiskās vērtības, tikai padomju režīma ideoloģiskā vērtība, tad pašvaldībai būtu jāseko šim aicinājumam un jārīkojas saskaņā ar likumā noteikto kārtību atzīmēja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV).

Likums "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā", kuru virzīja Ašeradena vadītā komisija, paredz, ka Latvijas Okupācijas muzejs (LOM) turpmāk ir atbildīgs par to, kas notiek ar demontējamajiem pieminekļiem, atzīmēja deputāts.

"Muzejā ir izveidota īpaša ekspertu komisija, kas pieņem lēmumu, vai piemineklis vai tā detaļas būtu saglabājamas, un tad, ja ir saglabājamas, tad kādā veidā tās tiek glabātas," skaidroja Ašeradens.

Kā ziņots, KM aicina Mārupes novada domi "ievērot normatīvajos aktos noteikto kārtību" un atbilstoši tai līdz 15.novembrim iznīcināt padomju režīmu slavinošo objektu "Skultes lidmašīna", kas līdz šai nedēļai atradās Mārupes novada Skultē.

Objekts jūlija beigās tika novākts no postamenta Skultē un pārvests uz netālu esošo Aviācijas tehnikas muzeju, taču KM šāds risinājums neapmierina, un tā mudina lidmašīnu vispār iznīcināt.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu