Vilciens ar šķeldas kravu devies uz Poliju, nevis Baltkrieviju (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter

Sociālajos tīklos publicēts ieraksts ar fotoattēlu, kurā redzams vilciens ar šķeldas kravu, kas izbraucis caur dzelzceļa staciju "Indra" Daugavpilī. Ieraksta autors norādījis, ka vilciens devies Latvijas-Baltkrievijas robežas virzienā. Tomēr VAS “Latvijas dzelzceļš” uzsver, ka vilciens ir ceļā no Latvijas uz Poliju.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicēts fotoattēls, kurā redzams vilciens ar šķeldas kravu. Fotoattēls izraisījis plašu diskusiju par vilciena galamērķi.

“Latvijas dzelzceļš” norādījis, ka vilciens ir ceļā no Latvijas uz Poliju. Tāpat uzņēmums TVNET ziņu medijam skaidro, ka maršrutu, pa kādu krava tiks piegādāta galastacijā, nosaka klients – kravas pasūtītājs.

Kravas pasūtītāja lēmumu ietekmē vairāki būtiski faktori – kravas pārvadājuma maršruta garums no kravas saņemšanas vietas līdz galastacijai, piegādes ātrums, infrastruktūras un citu pakalpojumu maksa, dzelzceļa infrastruktūras jeb sliežu platuma (1435 mm vai 1520 mm) savstarpējā atbilstība visā maršruta garumā, attiecīgā kravas veida (konteinerkrava, beramkrava u.c.) pārkraušanas terminālu esamība vai neesamība katrā no iespējamajiem kravas pārvadājumu maršrutiem u.c. faktori.

"Klienta lēmumu par beramkravas, piemēram, šķeldas pārvadājumu maršrutu no Latvijas uz Poliju, var ietekmēt arī faktors, ka tā kā Polijā ir Eiropas platuma sliežu ceļi (1435 mm), kravu pirms ienākšanas šajā valstī ir nepieciešams pārkraut vai, ja to nevēlas darīt vai nav tādas iespējas, mainīt ritošā sastāva riteņpārus. Lietuvas-Polijas robežpunktā beramkravu terminālis nav izveidots, savukārt Baltkrievijas-Polijas robežpunktā tāds ir," apgalvo “Latvijas dzelzceļš”.

“Latvijas dzelzceļš” meitas uzņēmums SIA “LDZ CARGO” pēc klienta lēmuma par kravas pārvadājuma veikšanu konkrētā maršrutā pieprasa pārvadājuma saskaņojumu attiecīgās kaimiņvalsts dzelzceļam, ciešā sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldi veic visas nepieciešamās procedūras, lai pārliecinātos par kravas atbilstību sankciju u.c. tiesību aktu prasībām, un saskaņojuma un atbilstības gadījumā veic kravas pārvadājumu Latvijas teritorijā saskaņā ar klienta izvēlēto maršrutu līdz Latvijas robežstacijai (šajā gadījumā veicot pārvadājumu no Rēzeknes līdz Daugavpilij).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu