Kā attiecībās nepazaudēt savu patieso "es"?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Dažiem cilvēkiem jaunu attiecību veidošana šķiet gan aizraujoša, gan šausminoša. Parasti tās sākas labi, taču ļoti drīz jūs sākat justies mazliet apmaldījies. Kā attiecībās nepazaudēt savu "es", par to vēsta portāls "PsychologyToday".

Jūsu draugi var pamanīt, ka, būdams kopā ar savu partneri, rīkojaties nedaudz savādāk. Jūs pats pamanāt, ka neesat gluži tik laimīgs, kā jums šķiet. Jūs vienkārši neesat tā atslābinātā, bezrūpīgā sevis versija, kāda vēlētos būt attiecībās.

Vai jums vajadzētu pastāstīt savai jaunajai otrai pusītei, kā jūs patiesībā jūtaties? Nezaudējiet savu identitāti, pārāk koncentrējoties uz ārpasauli. Tā vietā izmēģiniet šādus padomus, lai saglabātu attiecību pareizo mijiedarbību:

1. Vispirms domājiet par sevi, tad par partneri.

Cerams, ka ir acīmredzams, ka šis padoms ir paredzēts tikai tiem, kuri pārāk aizrāvušies ar sava partnera labklājību. Cilvēkiem, kuri tik tikko pamana, kā paši jūtas, jo viņu uzmanība vienmēr tiek pievērsta otrai personai. Ja tas esat jūs, lieciet sevi pirmajā vietā, partneris nekur nepazudīs.

Foto: Shutterstock

2. Līdzatkarība.

Cilvēki ar līdzatkarību veido lieliskus partnerus citiem, taču viņi mēdz sevi pazaudēt attiecībās. Ja jūs jūtat, ka esat līdzatkarīgs, tad droši vērsieties pie speciālista attiecību jomā.

3. Esiet autentisks.

Ja jūsu partneris dara kaut ko tādu, kas jūs traucē vai mulsina, nespēlējiet perfektā partnera lomu, kurš nekad nesūdzas. Runājiet skaļāk, uzdodiet jautājumus. Jūs esat pilntiesīgs partneris, nevis darbinieks.

Ja jūsu attiecību panākumi ir balstīti uz to, cik labi jūs izliekaties, ka jūs neuztrauc nekas, ko dara jūsu partneris, tad šādas attiecības ilgi neturpināsies.

4. Uzņemieties zināmu risku.

Esiet neaizsargāts un godīgs pret partneri. Daļa no iemesla, kāpēc jūs jūtaties apmaldījies, var būt tas, ka jūs neapzināti esat slēpis savu īsto sevi. Ja partneris jūs noraidīs, pamatojoties uz to, ar kādām savas dzīves detaļām jūs dalāties, tas sāpēs, bet tā jūs ātri vien uzzināsiet, ka esat nesaderīgs pāris. Tad jūs varat doties tālāk un atrast kādu, kurš mīlēs jūsu neaizsargāto pusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu