Šrēders paziņo par tikšanos ar Putinu un izplata Kremļa naratīvus (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Šrēders un Putins 2005. gadā
Šrēders un Putins 2005. gadā Foto: Reuters/ScanPix

Kādreizējais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders nesenās vizītes laikā Maskavā ticies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu. Par šo tikšanos Šrēders pats pavēstījis intervijā Vācijas medijiem “Stern” un “n-tv”.

Šrēders jūlija beigās bija Maskavā, viņam iepriekš apgalvojot, ka uz Krieviju viņš devies atvaļinājumā. Viņš gan bija apmeties viesnīcā, kas atrodas pavisam netālu no viņa bijušās darba vietas – Krievijas naftas kompānijas “Rosņeftj” biroja. Tikmēr Šrēdera sieva Vācijas medijiem paziņoja, ka Šrēders Maskavā ieradies, lai piedalītos sarunās par enerģētikas politiku.

Kā vēstīts, maijā Šrēders paziņoja, ka pamet "Rosņeftj" direktoru padomes priekšsēdētāja amatu, un uzsvēra, ka nepieņems piedāvājumu kļūt par gāzes uzņēmuma "Gazprom" direktoru padomes locekli. Lēmumu aiziet no darba “Rosņeftj” Šrēders paziņoja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šā gada 24.februārī.

Intervijā Vācijas medijiem Šrēders izteicies, ka karu Ukrainā nevarēšot izbeigt bez sarunām, piebilstot, ka Krievija esot gatava sarunām.

Viņš Krievijas iebrukumu arī nodēvēja par Krievijas valdības kļūdu un izteicās, ka kara izbeigšanai būšot nepieciešama piekāpšanās no abām pusēm.

Runājot par savu draudzību ar Krievijas diktatoru, Šrēders intervijā izslēdza, ka starp viņu un Putinu varētu rasties pamatīgas domstarpības.

Vācijas žurnāls “Focus”, komentējot Šrēdera interviju “Stern” un “n-tv”, norāda, ka bijušais kanclers sarunas laikā izvirzījis vairākus Kremļa propagandas naratīvus.

Viens no tiem - nepieciešamība atsākt Krievijas gāzes piegādes Vācijai pa cauruļvadu “Nord Stream 2”. Šāds solis ļaušot atrisināt Eiropā valdošo gāzes krīzi. Identisku apgalvojumu jūlijā izteica Šrēdera draugs Putins.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu