Lexus LF-A pēctecis brauks ar elektrību. Pirmā informācija

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lexus Electrified Sport Concept
Lexus Electrified Sport Concept Foto: Lexus

Savulaik benzīngalvu sirdis iekaroja Lexus LF-A, kam priekšā iebūvēts spalgi dziedošs V10 atmosfēriskais motors. Krietnu laiku pēc modeļa iznākšanas Lexus domā par tā ideoloģisko pēcteci. Tas pamazām iegūst aprises un atšķirībā no LF-A brauks tikai ar elektrību.

Septiņas minūtes un 14 sekundes. Tas ir Lexus LF-A rezultāts Nirburgringas Nordšleifē. Šādi japāņi ar automobili, ko allaž pavada spalga, sēcoša skaņa, iekaroja daudzu auto fanu sirdis. Līdz šim ierobežotā skaitā izlaistajam automobilim nebija pēcteča, taču tas mainīsies, kad Lexus realizēs savas elektriskās kupejas projektu.

2021. gada beigās Toyota koncerna prezidents Akio Tojoda paziņoja, ka Lexus izstrādās pilnībā elektrisku sporta auto, kas mantos LF-A oriģinālo braukšanas garšu jeb "slepeno recepti". Saskaņā ar Toyota teikto, jaunie pilnībā elektriskie Lexus transportlīdzekļi palīdzēs uzsākt nākamo augstākās kvalitātes braukšanas laikmetu.

Tā 2022. gada Gudvudas Ātruma festivālā tika prezentēta elektrificētais sporta konceptauto. Zemei pieplakušais sporta auto izceļas ar izteikti garu priekšējo pārsegu un zemu priekšpusi, kuras gaisa ieplūdes atveres priekšējos lukturos nedaudz atgādina McLaren 720S.

Īpaši labi automašīnas virsbūves proporcijas novērtējamas profila skatā, bet aizmugurē dominējošais elements ir prāva izmēra aerodinamiskais difuzors ar tajā iestrādātu "asti" un trešo bremžu lukturi.

Lexus vēl pagaidām daudz neatklāj par automobiļa potenciālo sniegumu. Vienīgais ko firma norāda: cietvielu akumulatora tehnoloģijai vajadzētu nodrošināt paātrinājumu no nulles līdz 100 km/h aptuveni divās sekundēs, bet sniedzamībai vajadzētu sasniegt aptuveni 700 kilometrus. Salīdzinājumam: LF-A savu 560 ZS jaudu iegūst no 4,8 litru V10 atmosfēriskā dzinēja, un tas paātrinājās līdz 100 km/h 3,7 sekundēs.

Lexus Electrified Sport Concept
Lexus Electrified Sport Concept Foto: Lexus

Gaidāmais elektroauto ir viens no svarīgākajiem modeļiem, ar kuru Toyota reklamē savu elektrisko ofensīvu. Līdz 2030. gadam Lexus kā daļai no vērienīgajām transformācijām globālajā autobūvē ir jākļūst par tīri elektrisku zīmolu. To, vai LF-A pēctecis ir sava leģendārā priekšgājēja cienīgs un vai tas spēs to pārspēt, rādīs laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu