Krievija apgalvo, ka sprādzienos Krimā tās militārās lidmašīnas nav cietušas (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Sprādzienos krievu kara aviācijas bāzē okupētajā Krimas pussalā 9.augustā radīti plaši postījumi, tostarp iznīcinātas vairākas okupantu lidmašīnas, apliecina ASV uzņēmuma “Planet Labs” satelītattēli, kas uzņemti 10.augustā. Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija turpina uzstāt, ka tās lidmašīnas otrdienas sprādzienos nav cietušas.

Pagaidām nav oficiāli apstiprināts, ka uzbrukumu bāzei Krimā veica Ukrainas bruņotie spēki, tomēr ir pilnīgi skaidrs, ka notikušais nav negadījums, jo notikuši vairāki sprādzieni vairākās vietās vienlaicīgi. Krievijas Aizsardzības ministrija pēc notikušā ziņoja, ka notikusi "munīcijas detonācija".

Ukrainas masu mediji trešdienas rītā vēstīja, ka Ukrainas bruņoto spēku Ģenerālštābs savā ikdienas ziņojumā par pretinieka zaudējumiem norādīja, ka pagājušajā diennaktī iznīcinātas deviņas okupantu lidmašīnas. Kur tieši šīs lidmašīnas iznīcinātas, precizēts netika.

Foto: Reuters / Scanpix

ASV raidsabiedrība lēš, ka bāzē Krimā iznīcinātas vismaz septiņas krievu lidmašīnas.

Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versija, ASV laikraksts “The New York Times” un ASV Kara pētījumu institūts (ISW) uzskata, ka lidlaukā sadegušas vismaz astoņas lidmašīnās, bet Ukrainas izdevums “Shemi” lēš, ka deviņas.

BBC uzsver, ka pēc satelītattēliem sarežģīti precīzi aplēst, cik tieši lidmašīnas iznīcinātas.

Izdevumi norāda, ka aviobāzē, visticamāk, iznīcinātas lidmašīnas “Su-30” un “Su-24”.

Mediji arī norāda, ka “Planet Labs” uzņemtajos attēlos redzami vismaz trīs lieli sprādzienu krāteri. Tāpat attēlos redzami lieli izdedzinātas zemes laukumi, kas, visticamāk, radušies pēc ugunsgrēka, kas sekoja sprādzieniem. Attēlos redzamas arī vairākas sagrautas ēkas, kas vērēja būt munīcijas noliktavas.

Kā ziņots, Krievijas okupētajā Krimas pussalā blakus kūrortpilsētai Saki esošajā krievu kara aviācijas bāzē otrdien atskanējuši sprādzieni un sācies ugunsgrēks.

Sprādzienos gājis bojā viens cilvēks, bet deviņi - ievainoti, paziņojis okupētās Krimas administrācijas Veselības ministrijas preses dienests.

Pirmais sprādziens lidlaukā Saki rajona Novofedorivkas ciematā otrdien atskanējis ap plkst.15.20, bet kopumā bijušas dzirdamas desmit eksplozijas. Tika ziņots, ka dega Novofedorivkas kara lidlauka skrejceļš un munīcijas noliktavas.

Novofedorivkas kara lidlauku krievi izmanto Ukrainas Zaporižjas, Mikolajivas un Hersonas apgabala bombardēšanai.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu