Latvijā darba atļauju saņēmuši 113 ukraiņu ārsti un zobārsti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Atļauju praktizēt Latvijā saņēmuši jau 113 ukraiņu ārsti un zobārsti, informēja Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) sabiedrisko attiecību vadītāja Evija Ansonska.

Kopumā interesi par pagaidu atļauju saņemšanu izrādījuši 180 ukraiņi. Latvija joprojām ir vienīgā valsts Eiropā, kas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā dod iespēju ukraiņu ārstiem paātrinātā kārtā turpināt darbu savā profesijā.

LĀB Ukrainas ārstiem nodrošina bezmaksas atbalstu nepieciešamo dokumentu sagatavošanā un iesniegšanā, kā arī sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu piedāvā iespēju apgūt latviešu valodu, kas nepieciešama darbam veselības aprūpes jomā.

Plānots, ka drīzumā atļaujas praktizēt saņems vēl 35 personas, kas ir iesniegušas dokumentus, bet lēmums vēl nav pieņemts. Tāpat septiņām personām ir piemērota pārbaudījuma nokārtošana pirms izsniegt atļauju.

Ukraiņu ārsti un zobārsti, kas saņēmuši praktizēšanas atļaujas, jau strādā gan Rīgas, gan reģionu lielākajās slimnīcās un medicīnas iestādēs, gan privātajā sektorā. Medicīnas iestādes, kas nodarbina jebkuru ārstu, tai skaitā ukraiņus, informē par to Veselības inspekciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu