FOTO ⟩ CSDD un policijas reidos "radošākajiem" šoferiem nākas atvadīties no tehniskās apskates uzlīmes (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CSDD/Facebook.com/Publicitātes foto

7. augustā VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) pārstāvji sadarbībā ar Valsts policija veica kārtējo transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli uz ceļa. Rezultātā septiņiem motocikliem un septiņām automašīnām nācās atvadīties no tehniskās apskates uzlīmes, savukārt viena automašīna šķīrās no savām numura zīmēm, informēja CSDD.

CSDD norāda, ka motocikliem bija pārsniegts izplūdes sistēmas trokšņu līmenis, neatbilstošs numura zīmes novietojums, neatbilstošas gaismas ierīces (demontēti virzienrādītāji u.c.).

Savukārt automašīnām - pārsniegts trokšņu līmenis, neatbilstošas gaismas ierīces, aptumšoti logi, aizliegta bremžu sistēmas pārbūve (hidrauliskā rokas bremze), ziņo CSDD.

Pārbaude tika veikta Mežciema apkārtnē, liecina ieraksts sociālajos tīklos.

Jau ziņojām, ka Valsts policija sociālās kampaņas "Smaga kāja izraisa nāvi! Nespied gāzi grīdā." ietvaros no 8. augusta līdz 14. augustam īsteno ātruma kontroles pasākumus uz Latvijas autoceļiem visos Latvijas reģionos.

Lai gan Eiropā un pasaulē arvien plašāk tiek izmantoti tehniskie līdzekļi satiksmes pārkāpumu, tostarp ātruma pārsniegšanas fiksēšanai, ir novērots, ka policijas ekipāžu klātesamība uz ceļa ir viens no efektīvākajiem disciplinējošiem faktoriem un sekmē ātruma pārkāpšanas gadījumu samazināšanos, motivējot autobraucējus sekot līdzi atļautajam ātrumam.

Tāpēc tiks organizētas policijas pārbaudes ar mērķi atturēt transportlīdzekļu vadītājus no atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas, vienlaicīgi vēršot uzmanību uz sekām, kas var iestāties pārkāpuma rezultātā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu