Suteneru grupai piespriež nosacītu brīvības atņemšanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Rīgas pilsētas tiesa četriem vīriešiem piespriedusi nosacītu cietumsodu par sutenerismu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Tiesa konstatēja, ka četrotne laikā no 2021. gada 4. oktobra līdz 21. decembrim, darbojoties personu grupā, iedzīvošanās nolūkā izmantoja personas, kas nodarbojas ar prostitūciju.

Apsūdzētie uzaicināja sev pazīstamas sievietes no Krievijas, Kazahstānas un Ukrainas uz Latviju nodarboties ar prostitūciju, noīrēja uzaicinātajām sievietēm dzīvokļus, kur sniegt seksuālā rakstura pakalpojumus, apmaksājot 50% no dzīvokļu īres maksas.

Tāpat četrotne dažādās interneta vietnēs publicēja informāciju par seksuālo pakalpojumu sniegšanu, ievietojot prostitūtu fotogrāfijas un kontaktus. Četrotne arī nodrošināja prostitūtām menedžeru pakalpojumus, veicot saraksti ar klientiem.

Apsūdzētās personas saņēma 50% no naudas, ko prostitūtas nopelnīja. Kopumā četrotne iedzīvošanās nolūkā izmantoja sešas prostitūtas, nopelnot ne mazāk kā 10 000 eiro.

Tiesa apsūdzētajiem noteica nosacītu brīvības atņemšanu no trīs līdz pieciem gadiem bez mantas konfiskācijas. Par šādiem sodiem un vainas atzīšanu apsūdzētie bija vienojušies ar prokuratūru.

Krimināllikums par sutenerismu personu grupā paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu