Igaunija izraida divus aizturētos "Izvestija" žurnālistus (5)

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijā aizturēti divi Krievijas totalitārajam režīmam lojālā laikraksta "Izvestija" žurnālisti, kuriem anulētas vīzas un uz trim gadiem aizliegta ieceļošana Eiropas Savienībā (ES).

Viņu vīzas atzīta par nederīgu, jo uzrādītie ieceļošanas mērķi nav atbilduši faktiskajiem, teikts Igaunijas varasiestāžu oficiālajā lēmumā par Ksenijas Soldatovas un Dmitrija Timofejeva izraidīšanu.

Abi tika aizturēti piektdien, kad atradās ceļā no Narvas uz Tallinu.

"Izvestija" apgalvo, ka žurnālisti Igaunijā esot uzturējušies kā tūristi, taču "nevarēja ignorēt pēdējos notikumus" un nolēmuši sagatavot materiālus par vīzu izsniegšanas ierobežojumiem Krievijas pilsoņiem un pieminekļa statusa atņemšanu komunistiskās okupācijas laikā Narvā uz postamenta uzlietajam PSRS karaspēka tankam.

Tikmēr Igaunijas Austrumu prefektūras Robežapsardzības pārvaldes priekšnieks Urmass Elmi norādījis, ka aizturētie Krievijas pilsoņi nodarbojušies ar propagandu.

"Šodien ap pusdienlaiku divi Krievijas pilsoņi - 30 gadīga sieviete un 40 gadīgs vīrietis - iebrauca Igaunijā caur Narvas robežšķērsošanas punktu. Uz robežas viņi uzrādīja Itālijas un Somijas izsniegtas Šengenas vīzas un paziņoja, ka atrodas tūrisma braucienā," Elmi teikto citē tīmekļa portāls "Delfi".

Pēc tam abi devušies pie Narvā esošā pieminekļa-tanka, kur uzsākuši propagandisku darbību, piebildusi igauņu amatpersona.

Vēlāk Tallinas vilcienā abi tika aizturēti.

"Delfi" norāda, ka darbs, uzturoties valstī ar tūrisma vīzām, ir likuma pārkāpums.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu