Brīvprātīgie Rīgā apsekos vides pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Apeirons"
"Apeirons" Foto: Ieva Lūka/LETA

16.augustā norisināsies pirmās brīvprātīgo apmācības par vides pieejamību.

Brīvprātīgie kopā ar organizāciju "Apeirons" līdz oktobrim apsekotu un izvērtētu vides pieejamību invalīdiem Rīgā, informēja invalīdu un viņu draugu biedrības "Apeirons" pārstāve Liena Eisaka.

Pēc Labklājības ministrijas pēdējā veiktā pētījuma datiem, Latvijā no sabiedriskajām telpām invalīdiem ir pieejami tikai 7% ēku, kas nozīmē, ka 93% vietu cilvēkiem ar kustību traucējumiem, vecākiem ar bērnu ratiņiem un senioriem nav pieejami. Šī sabiedrības daļa nevar iekļūt ēdināšanas vietās, nokļūt kultūras pasākumos, apmeklēt izglītības iestādes.

Kā vērtē "Apeirona" valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis, projekts "Uz pieejamu nākotni" un vietne "mapeirons.eu" ir ļoti svarīgs solis, lai atvieglotu cilvēku ar invaliditāti, jauno vecāku un senioru ikdienu, jo projekta noslēgumā vietnē "mapeirons.eu" tiks apkopotas labi pieejamās vietas Rīgā, kurās var ērti un patstāvīgi iekļūt ikviens.

Projekta "Uz pieejamu nākotni!" mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti integrāciju, piedāvājot sistematizētu un pārbaudītu informāciju par pieejamas vides objektiem Rīgā un tās apkaimēs.

Visas kultūras, ēdināšanas, atpūtas un tūrisma vietas Rīgas teritorijā būs publicētas vietnē "mapeirons.eu", lai cilvēki ar kustību traucējumiem, seniori, jaunie vecāki varētu uzzināt par vides pieejamību un viegli saplānotu savu ikdienu vai atpūtu. Šobrīd tīmekļa vietnē "mapeirons.eu" jau apkopotas pieejamās vietas citviet Latvijā, Somijā un Igaunijā.

Projekta noslēgumā "Apeirons" prezentēs secinājumus par vides pieejamību Rīgā, par izplatītākajām kļūdām vides pieejamības nodrošināšanā un iespējamiem risinājumiem no lietotāju viedokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu