Video ⟩ Raidījums: visas skolas neplāno iesaistīsies pedagogu streikā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rudenī solītajā Latvijas pedagogu streikā iesaistīsies ne visas skolas, intervijā TV3 pieļāva Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents un Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.

Kalvāns pieļāva iespēju, ka daļa skolu neiesaistīsies streikā, attiecīgi būs tādas skolas, kur mācības notiks, un tādas, kurās skolotāji streikos.

LIVA vadītājs atzīmēja, ka neko sīkāk par gaidāmo streiku pastāstīt nevar, jo Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šonedēļ 17.augustā vēl lemšot par streika laiku un formu. Pēc tam plānots sasaukt arī LIVA sanāksmi, lai lemtu, kā reaģēt uz LIZDA pieteikto streiku.

Kā ziņots, LIZDA šīs vasaras sākumā rīkoja protesta akciju, pēc kuras paziņoja, ka aicinās skolu pedagogus no septembra sākt beztermiņa streiku. Kā skaidroja LIZDA vadītāja Inga Vanaga, arodbiedrība vairāk nerīkos piketus vai gājienus, jo politiķi nespējot šādu protestu laikā "atrast kompromisu" un pildīt LIZDA prasības.

Septembrī plānots sākt beztermiņa streiku. Vanaga uzsvēra, ka streiks turpināsies tik ilgi, kamēr tiks sadzirdētas LIZDA prasības. LIZDA pieredze radot, ka efektīvs esot tikai beztermiņa streiks.

Trīs galvenās LIZDA prasības esot sabalansēta darba slodze, atalgojuma palielināšanas grafiks saskaņā ar Izglītības likumā noteiktajiem principiem un taisnīgs finansējuma sadales mehānisms, lai neciestu pedagogi no pašvaldībām ar sakārtotu skolu tīklu un lielu izglītojamo skaitu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu