Video ⟩ Festivālā "Summer Sound" smagi piekauts jaunietis; ģimene šokā par apsardzes un policijas neizdarību (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs attēls
Policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Festivāls "Summer Sound" kādam divdesmitgadīgam jaunietim no Kurzemes beidzies slimnīcā, kur joprojām tiek ārstētas gūtās traumas. Ģimene tikmēr norāda uz policijas un apsardzes neizdarību - apsardze konfliktā nav iesaistījusies, bet cietušā draugu iesniegums policijā noraidīts, argumentējot, ka iesniegumu var iesniegt tikai cietušais, otrdien, atsaucoties uz Skrundas televīzijas sižetu, vēsta portāls LSM.lv.

Kā vēsta portāls, divdesmitgadīgais Jānis (vārds mainīts) neilgi pirms septiņiem vakarā ar savu draugu no telšu pilsētiņas devās uz koncertu, bet viņam pēkšņi pienāca klāt nepazīstams vīrietis un spēcīgi iesita pa seju. Jānis nokrita, bet uzbrucējs sita pa seju. Sitējam izdevās aizbēgt.

"Tas, kādi miesas bojājumi ir nodarīti, tas ir tiešām prātam neaptverami, apkārt ir cilvēki, apkārt ir apsardze, un nekas netiek darīts," tā televīzijai pauda cietušā jaunieša mamma.

Jānis no "Summer Sound" medpunkta tika pārvests uz Liepājas slimnīcas traumpunktu, no turienes tālāk uz Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā, kur viņam veica operāciju.

Viņam konstatēti smagi galvas, žokļu un zobu bojājumi, kuri būs jāārstē vēl ilgu laiku.

Kā ziņo portāls, pēc notikušā Jāņa draugi devās Liepājā uz policiju, lai iesniegtu iesniegumu par notikušo, bet viņiem atteikts, jo iesniegumu var iesniegt tikai cietušais.

Savukārt Valsts policijas pārstāvji žurnālistiem skaidroja, ka, iespējams, bijusi komunikācijas kļūda, jo šādā situācijā policija saņem ziņas no ārstniecības iestādes un sāk izmeklēšanu arī bez iesnieguma.

Par notikušo sākts kriminālprocess par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Bargākais sods, kā vēsta LSM.lv, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

"Summer Sound" direktore Maija Skrējāne žurnālistiem neatbildēja uz jautājumu, kāpēc neiesaistījās apsardze, kas, pēc aculiecinieku teiktā, notikušo redzēja. "Gan mēs kā festivāla organizatori, gan apsardzes firma sadarbojamies ar tiesībsargājošajām iestādēm un esam nodevuši visu mums pieejamo informāciju," tā Skrējāne.

Policija atzinusi, ka šis "Summer Sound" laikā bijis smagākais un nopietnākais incidents.

Plašāku sižetu par notikušo var skatīt LTV sarūpētajā video:

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu