Lietuvas aizsardzības ministrs: Hiperskaņas raķešu izvietošana Kaļiņingradas apgabalā nemaina drošības situāciju (3)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas hiperskaņas raķešu "Kinžal" izvietošana Kaļiņingradas apgabalā, par ko ceturtdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija, nemaina drošības situāciju reģionā un nepalielina draudus Lietuvai, norādījis Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

"Domāju, ka mums nevajag pārāk satraukties par tās vai citas raķetes bāzes vietu. Vēl vairāk - arsenāli, kas izvietoti Kaļiņingradas apgabalā, daudz tikuši izmantoti karā pret Ukrainu. No turienes daudz paņemts. Šīs raķetes situāciju nekādi nemaina," ziņu aģentūrai BNS teica Anušausks.

"Nominālie draudi, kādus Krievija rada saviem kaimiņiem, pastāv vienmēr, taču draudu līmenis no tā nav kļuvis lielāks," uzsvēra Lietuvas aizsardzības ministrs.

Viņš teica, ka kopš kara sākuma gan Krievijas karavīru, gan bruņojuma daudzums Kaļiņingradas apgabalā dislocētajās apakšvienībās samazinājies par ceturto daļu līdz pusi.

"Nevajag domāt, ka Kaļiņingrada palikusi malā, kad no visas Krievijas tiek savilkti resursi pret Ukrainu," norādīja Anušausks.

Jau vēstīts, ka Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka uz Kaliņingradas apgabalu pārbāzētas hiperskaņas raķetes "Kinžal".

Ceturtdien "trīs lidmašīnas "MiG-31I" ar hiperskaņas raķetēm "Kinžal" pārbāzētas uz Kaļiņingradas apgabala Čkalovskas aerodromu", teikts ministrijas paziņojumā.

Lidmašīnas Čkalovskā atradīsies "diennakts kaujas dežūras" režīmā, norādīja ministrija.

Hiperskaņas raķetes lido ar ātrumu, kas vismaz piecas reizes pārsiedz skaņas ātrumu. Atšķirībā no ballistiskajām raķetēm tās pārvietojas pa zemu trajektoriju un lidojumā var mainīt virzienu, tāpēc ir grūti pārtveramas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu