Tēvs 2,55 promiļu žvingulī Bolderājā pieskata bērnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkohols. Ilustratīvs attēls
Alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Sestdien, 20. augustā,  Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki Bolderājā saņēma izsaukumu no kādas personas, kura pastāstīja, ka vīrietis, pieskatot bērnu brīvdienās, iespējams, ir alkohola reibumā un nespēj parūpēties par bērnu, portāls TVNET uzzināja RPP.

Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Kurzemes pārvaldes patruļa.

Ierodoties notikuma vietā, zvanot norādītajam dzīvoklim namrunī, atbildēja vīrietis, kura runas veids liecināja par reibumu, tomēr kāpņu telpas durvis viņš neatvēra. Likumsargiem izdevās iekļūt daudzīvokļu mājas kāpņu telpā ar citas iedzīvotājas palīdzību, kura atvēra kāpņu telpas durvis.

Pienākot pie dzīvokļa durvīm, tās atvēra kungs acīmredzamā alkohola reibumā – vīrietis grīļojās un neskaidri runāja.

Dzīvoklī bija jūtama spēcīga cigarešu dūmu smaka un tajā valdīja nekārtība, taču tam visam pa vidu bija 6 gadus vecs zēns.

Policijas darbinieki sazvanīja bērna māti, kura pēc neilga brīža ieradās notikuma vietā. Bērna māte skaidroja, ka esot šķīrusies no alkohola reibumā esošā vīrieša, kuram ir tiesības uzņemt bērnu savā aprūpē divas nedēļas nogales mēnesī.

Ņemot vērā pamatīgo tēva reibumu un pārējos apstākļus, policisti secināja, ka viņš nevar turpināt aprūpēt bērnu, jo vide apdraud bērna drošību un veselību, tādēļ mazgadīgais zēns nodots mātes aprūpē.

Bērna tēvam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kas uzrādīja 2,55 promiles.

Sākts administratīvā pārkāpuma process par bērna uzraudzīšanu alkohola reibumā, kā arī tiks izvērtēta iespējama vardarbība pret bērnu, kas izpaudusies kā bērna pakļaušana tabakas dūmu ietekmei. Tāpat informācija nodota Rīgas bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu