VIDEO "Viņš aizlidoja 20-30 metrus uz priekšu." Ķengaragā dzērājšoferis nāvējoši notriec vīrieti (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pagājušajā piektdienā dzīvību zaudēja 36 gadus vecs vīrietis no Rīgas, kurš šķērsoja regulējamu gājēju pāreju Maskavas ielā, kad kāds BMW šoferis alkohola reibumā nesamazināja ātrumu, tuvojoties pārejai, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pirms pāris dienām Ķengaragā, Maskavas ielā, gāja bojā Andrejs Šmelovs. Vīrietis bija talantīgs bundzinieks, kas strādāja ar vairākiem kolektīviem, kā arī muzicēja izrādēs Mihaila Čehova teātrī. Pēc mēneša, 22. septembrī, Andrejs būtu svinējis 37. dzimšanas dienu, taču viņa dzīvi pārtrauca dzērājšoferis. Liktenīgajā vakarā ar muzikantu kopā bija viņa bērnības draugs, arī vārdā Andrejs.

BMW transportlīdzeklis traucās lielā ātrumā pa autobusu joslu, bet tā vadītājs neņēma vērā, ka priekšā ir regulējama gājēju pāreja. Bundzinieka draugs instinktīvi palēca uz priekšu un tikai aptuveni nojauta, ka par mata tiesu izvairījies no nāves. Tajā pašā brīdī pusmetru aiz viņa atskanēja apdullinošs troksnis.

"Viņš aizlidoja 20-30 metrus uz priekšu, mašīna neapstājās uzreiz, brauca tālāk. Dzirdot sitienu, neapzinājos, kas noticis. Domāju, ka draugs blakus man vai vēl nav uzkāpis uz pārejas. Taču, kad pagriezos pa labi, redzēju lidojam cilvēku. Nenopratu, ka tas ir Andrejs. Man bija šoks, neko nevarēju darīt, kā vien izsaukt “ātros”. Redzēju, ka viņš bija sasists," stāstīja jaunā vīrieša draugs.

Ķengaraga iedzīvotāja Irina brauca mājās ar tramvaju un, vēl sēžot vagonā, izdzirdēja avārijas skaņas. Sieviete izkāpa no pieturas un redzēja šausminošo skatu.

"Viņš bija kā saskrūvēts, viņam bija seja uz asfalta, bet… krūškurvis viņam bija uz augšu, bet seja viņam bija uz leju," stāsta aculieciniece Irina.

Operatīvie dienesti mirušo apklāja ar zilu maisu. Andrejs domās pārcilā notikušo. Viņam galvā atgriežas atmiņas, kā tas notika, jāanalizē, jāatceras notikušā momenti.

Policija notikuma vietā pārbaudīja alkohola koncentrāciju šofera izelpā. Tika konstatētas 0,77 promiles. Vadītājs ir 31 gadu vecs un priekšējā sēdeklī veda pasažieri, jaunu sievieti. Policija ziņo, ka šoferis vēl gaida prokuratūras un tiesas lēmumus.

Aculiecinieku uzņemtajos video ir redzams, kā pāris līdzjūtīgi apskaujas pēc smagās avārijas. Andreja radiniekiem šķiet, ka puisim jāsaņem pēc iespējas bargāks sods. "Tam dzērājam atbrauca pakaļ vecāki, draugi. Pēc liecinieku stāstiem, nebija redzams, ka viņš nožēlo," teica bojāgājušā Andreja radiniece Oksana.

Bojāgājušā ģimene pie liktenīgās gājēju pārejas salikusi ziedus un sveces. Patlaban viņi cenšas saprast, kā rīkoties tālāk.

Bojāgājušā radinieki lūdz atsaukties cilvēkus, kas redzēja sadursmes brīdi uz gājēju pārejas. Kaut arī nāves apstākļi esot skaidri, liecinieku nekad nav par daudz, saka Oksana. Aculiecinieki var zvanīt radiniecei pa tālruņa numuru 26029050 vai arī uz policijas kopējo tālruni 110.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu