NBS komandieris: Ar pieminekļa nojaukšanu Pārdaugavā sperts milzīgs solis, lai pabeigtu Latvijas deokupācijas fāzi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.
Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. Foto: Zane Bitere / LETA

Padomju armijas karavīriem veltītā pieminekļa nojaukšana Pārdaugavā ir milzīgs solis uz Latvijas nācijas konsolidāciju, uzskata Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" viņš atzina, ka pieminekļa nojaukšanu bija ļoti gaidījis un līdz ar to ir sperts milzīgs solis, lai pabeigtu Latvijas deokupācijas fāzi.

"Protams, ir maza sabiedrības daļa, kurai īstenībā psiholoģiskā, morālā līmenī vajadzētu noslēgt šo fāzi sev iekšienē,"

piebilda armijas komandieris, atzīmējot, ka šī mazā sabiedrības daļa parasti savu viedokli pauž skaļāk un aktīvāk, tāpēc arī rodas greizs priekšstats, ka ir visai spēcīga opozīcija un pretestība nācijas konsolidācijai.

Kalniņš norādīja, ka tiem cilvēkiem, kuri ir iestiguši pirms 30 un vairāk gadiem Latvijas teritorijā kultivētā propagandā, ka 9.maijs ir lielākie svētki dzīvē, ir jāizdara ļoti nozīmīgs solis un jāpasaka skaidri un gaiši, vai viņi ir vai nav mūsu sabiedrības daļa.

Vaicāts par iespējamu Krievijas atriebību Latvijai pēc lielā padomju pieminekļa nojaukšanas, NBS komandieris atbildēja, ka nekādas militāras provokācijas tieši šī iemesla dēļ noteikti nav sagaidāmas, bet ir jāņem vērā tas, ka Krievija pastāvīgi turpina veikt dažādas agresīvas darbības, lai ietu savu imperiālistisko ceļu un apdraudētu visas kaimiņvalstis un Rietumu pasaules vērtības kopumā.

Kā ziņots, ceturtdien pēcpusdienā Pārdaugavā, Uzvaras parkā, tika nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Pieminekļa kompleksa brucināšana sākās otrdien, 23.augustā, no rīta. Otrdienas pēcpusdienā būvnieki zemē nogāza trīs padomju karavīru bronzas statujas, savukārt trešdien īsi pēc plkst.9 krita arī sievietes tēla statuja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu