Ukraina izsauc Vatikāna vēstnieku saistībā ar pāvesta izteikumiem par Darjas Duginas nogalināšanu (15)

TVNET/LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA

Ukraina izsaukusi Vatikāna vēstnieku valstī Visvladu Kulboku saistībā ar pāvesta Franciska izteikumiem par "krievu pasaules" ideologa Aleksandra Dugina meitas Darjas Duginas nogalināšanu, kuru viņš nodēvēja par "nevainīgu" kara upuri.

Ukrainas Ārlietu ministrija ceturtdien pauda sarūgtinājumu par pāvesta paziņojumu, norādot, ka tas "netaisnīgi" pielīdzina "agresoru un upuri".

Ministrijas norādīja, ka spriešana par Krievijas pilsoņa nāvi Krievijas teritorijā Krievijas un Ukrainas kara kontekstā rada "apjukumu".

Francisks šonedēļ, runājot par sešus mēnešus ilgstošo karu, pieminēja arī nedēļas nogalē Maskavā sprādzienā nogalināto Duginu, kura bija dedzīga kara atbalstītāja.

Francisks nodēvēja viņu par "nabaga meiteni", pieskaitot viņu pie "nevainīgajiem", kuri ir cietuši no "kara neprāta".

"Es domāju par nabaga meiteni, kuru uzspridzināja Maskavā zem automašīnas sēdekļa nolikta bumba. Par karu maksā nevainīgie," sacīja pāvests.

Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) pirmdien paziņoja, ka sestdien Piemaskavā notikušo auto sprādzienu, kurā tika nogalināta Dugina, esot sarīkojuši Ukrainas specdienesti.

FSB apgalvo, ka noziegumu pastrādājusi Ukrainas pilsone Natālija Vovka, kas pēc tam ieradusies Igaunijā.

Eksplodējis pie auto piestiprināts spridzeklis, paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Dugins ir Krievijas imperiālisma ideologs.

Tiek pieļauts, ka uzbrukuma patiesais mērķis bija pats Dugins, kurš pēdējā brīdī izlēmis nebraukt ar dažas minūtes vēlāk uzsprāgušo automašīnu.

Tāpat kā tēvs, arī Darja Dugina aktīvi atbalstīja Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Ukraina ir noraidījusi jebkādu saistību ar Duginas nāvi.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu