Pūce: Iedzīvotājiem aktīvi jāskaidro, kāpēc okupācijas pieminekļa nojaukšana bija nepieciešama (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Juris Pūce.
Saeimas deputāts Juris Pūce. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šobrīd aktīvi un tiešā veidā ir jākomunicē ar iedzīvotājiem, kuri nesaprot Pārdaugavas padomju pieminekļa nojaukšanas iemeslus un jāskaidro, kāpēc Latvijas sabiedrībai tas bija nepieciešams, pauda "Attīstība/Par!" (AP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Tos cilvēkus, kuri par pieminekļa Uzvaras parkā demontāžu ir apjukuši, noteikti var pārliecināt, runājot par objekta pretrunīgo lomu sabiedrībā un uzsverot, ka šis process ir "pāreja uz priekšu", pauda politiķis. Turklāt, viņa ieskatā, ar šādiem iedzīvotājiem vajadzētu komunicēt tieši, tiekoties ar attiecīgajām organizācijām un veidojot dialogu, nevis tikai stāstot par to medijos.

Pūce norādīja, ka, īstenojot priekšvēlēšanu kampaņu Latgalē, partijas telti nereti apmeklē krievvalodīgie iedzīvotāji, kuri uzdod jautājumus par pieminekļa demontāžu. "Es nevaru teikt, ka es pārliecinu cilvēkus, bet es vismaz skaidri parādu to, kāpēc tas ir vajadzīgs Latvijas sabiedrībai šobrīd, un tas tomēr paliek kā arguments šo cilvēku galvās, un viena daļa no viņiem droši vien arī var tikt pārliecināta," apgalvoja parlamentārietis.

Pieņemt lēmumu un spert soli pretim pieminekļa demontāžai bija ļoti svarīgi, uzsvēra Pūce, minot, ka

objekts bija liels, negatīvs simbols un vieta, kur padomju mantojums aktīvi turpināja "dzīvot savu dzīvi".

Lai gan AP līderis netic, ka pieminekļa demontāža pati par sevi sabiedrībā izraisīs radikālas pārmaiņas, šis notikums ir kā simboliska atvadīšanās no padomju laikiem, kas Latvijas sabiedrībai ir ļoti svarīgi, pauda politiķis.

Kā ziņots, ceturtdien Pārdaugavā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotā zvaigznes.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu