Video Baltijas jūrā uz prāmja no Latvijas ar 300 cilvēkiem uz klāja izcēlies ugunsgrēks (7)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieka foto

Pirmdien, 29. augustā, uz prāmja "Stena Scandica", kas bija ceļā no Zviedrijas uz Ventspili, izcēlies ugunsgrēks.

Kā teikts portālā - ugunsgrēks uz prāmja izcēlies pulksten 13 pēc Zviedrijas laika (pulksten 14 pēc Latvijas laika), vēsta portāls "Dagens Nyheter". Prāmis bija ceļā no Nīnashamnas uz Ventspili.

Portāls TVNET sazinājās arī ar uzņēmuma "Stena Line" pārstāvjiem, kuri precizēja, ka ap pulksten 12.29 uz prāmja "Stena Scandica" izcēlās ugunsgrēks. Uz prāmja bija 241 pasažieris, kā arī 58 apkalpes locekļi. 

"Ugunsgrēks izcēlies kādas kravas automašīnas refrižeratorā, un apkalpe, izmantojot uz kuģa esošo dzēšanas sistēmu, pašlaik strādā pie ugunsgrēka dzēšanas. Par cietušajiem nav ziņots," teikts uzņēmuma paziņojumā. "Zviedrijas glābšanas iestādes ir informētas, un to kuģi tagad atrodas "Stena Scandica" tuvumā, gatavi sniegt palīdzību, ja tādu vajadzēs. Mūsu uzmanības centrā šobrīd ir kontrolēt situāciju un maksimāli sniegt palīdzību pasažieriem un prāmja apkalpei.”

"Ugunsgrēks tiek kontrolēts," aģentūrai AFP sacīja Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāve Liza Mjorninga. "Ir dūmi, bet nav atklātas liesmas."

"Tas, ko esam izdarījuši, ir sagatavošanās iespējamai evakuācijai, taču izskatās, ka, paldies Dievam, tā nenotiks," sacīja Mjorninga.

"Uz automašīnu klāja ir izcēlies ugunsgrēks," sacīja Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāvis Jūnass Franzens, piebilstot, ka uz piesardzības nolūkos notikuma vietu nosūtīti helikopteri un kuģi.

"Mēs zinām, ka aizdegusies automašīnas riepa un ka no šīs riepas ir dūmi," sacīja Franzens.

Prāmis "Stena Scandica" atrodas pie Gotska Sandonas salas pie Zviedrijas dienvidaustrumu krasta. Prāmis "Stena Scandica" kursē maršrutā Ventspils-Nīnashamna.

Prāmis "Stena Scandica" 28. augustā.
Prāmis "Stena Scandica" 28. augustā. Foto: Aculiecinieka foto

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī prāmis atradās uz ziemeļiem no Zviedrijai piederošās Gotlandes salas Baltijas jūrā, paziņoja Zviedrijas raidorganizācija SVT.

Prāmju kompānijas "Stena Line" pārstāvis Stefans Elfstrēms sacīja SVT, ka viņi ir informēti par ugunsgrēku "ierobežota mērogā (un) pašlaik notiek ugunsgrēka dzēšana. Mums nav ziņu par cietušajiem".

Laikraksts "Aftonbladet" ziņo, ka uz prāmja automašīnu klāja aizdegusies riepa, kad kuģis bijis ceļā no Ventspils uz Nīnashamnu Zviedrijā.

Piesardzības nolūkos uz notikuma vietu nosūtīti tuvumā esošie kuģi un helikopteri.

Kā liecina informācija sociālajos tīklos - uz prāmja ugunsgrēka laikā atradās arī pasažieri no Latvijas:

Kā portālam TVNET norādīja Ventspils brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Ieviņa - pārvaldes rīcībā pagaidām nav informācijas par šo ugunsgrēku.

Kā vēsta aģentūras LETA arhīvs, Ventspils-Nīnashamna maršrutā kursē Zviedrijas prāmju kompānijas "Stena Line" prāmji "Stena Baltica", kā arī uzņēmuma "māsas kuģis" - prāmis "Stena Scandica". Piemēram, prāmis "Stena Baltica" ir 222 metrus garš, tajā ir 200 kajīšu, tajā skaitā kajītes ģimenēm un pasažieriem ar mājdzīvniekiem, 2875 līnijmetri kravu vienībām, kā arī papildu automašīnu klājs. Prāmis var uzņemt 970 pasažieru, un uz klāja pasažieru ērtībai ir pieejams restorāns, bārs, 122 kvadrātmetru plašs veikals un atpūtas zonas. Savukārt uz prāmja "Stena Scandica", kā liecina informācija kompānijas mājaslapā, var nakšņot, iepirkties veikalā, kā arī - apmeklēt restorānu. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu