Jēkabpilī smagi ievainots zēns, kurš braucis ar skrejriteni (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektriskais skrejritenis. Ilustratīvs attēls.
Elektriskais skrejritenis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pirmdien Jēkabpilī, šķērsojot ielu pa gājēju pāreju uz elektroskrejriteņa, smagas traumas guvis mazgadīgs zēns.

Viņam uz gājēju pārejas uzbraukusi automašīna, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Negadījumā bija iesaistīta automašīnu "Volvo XC90", kuras vadītājs brauca pa Vienības ielu. Uz gājēju pārejas pie Kena parka notika sadursme ar 11 gadus vecu zēnu, kurš šķērsoja ielu, braucot uz elektroskrejriteņa.

Mazgadīgais puika negadījumā guva smagus miesas bojājumus un tika nogādāts ārstniecības iestādē. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Līdz šim Valsts policijas darbinieku rīcībā esošā informācija liecina, ka 2011.gadā dzimušais zēns, izbraucot no Kena parka, ar skrejriteni šķērsoja Vienības ielu pa gājēju pāreju, nepārliecinoties, ka apkārtējo transportlīdzekļu vadītāji viņu ir pamanījuši.

Savukārt automašīnas "Volvo XC90" vadītājs apgalvo, ka, braucot pa Vienības ielu, gājēju pārejas tuvumā nav manījis nevienu personu, kad pēkšņi sajutis triecienu pa automašīnas priekšējo sānu daļu.

Pārbaudes laikā likumsargi automašīnas vadītājam nekonstatēja alkohola reibumu.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta otrās daļas par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums.

Likumsargi turpina izmeklēšanu un notikušā apstākļu skaidrošanu, kā arī ir pieprasīti videomateriāli un autotehniskā ekspertīze.

Valsts policija vērš uzmanību, ka piedalīšanas satiksmē ar elektroskrejriteni ir atļauta no 14 gadu vecuma, ja ir velosipēda vai citas kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība.

Policija aicina vecākus regulāri atgādināt bērniem ceļu satiksmes noteikumus, kā arī transportlīdzekļu vadītājus būt uzmanīgiem un atbildīgiem pret satiksmes drošību, it īpaši uzmanoties gan pie gājēju pārejām, gan arī sabiedrisko transportlīdzekļu pieturvietās, pie mācību iestādēm un citur, kur bērni šķērso braucamās daļas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu