Video ⟩ Nojaucot Pārdaugavas padomju pieminekļa tehniskās telpas, baseinā atrod riteņus un telefonus (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Unikāli kadri - pieminekļa krišanas brīdis no putna lidojuma
Unikāli kadri - pieminekļa krišanas brīdis no putna lidojuma Foto: Valsts policija

Rīgā, Pārdaugavā, ar jaunu sparu atsākušies darbi pie nogāztā padomju laika pieminekļa. Šonedēļ darbu veicēji ķērušies pie plašo tehnisko telpu nojaukšanas, informē Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma". 

“Tiek demontētas tehniskās telpas, tās ir gana lielas, ir biezas pārsedzes, un darbi ir vismaz uz nedēļu. Būvniekiem nāk papildu tehnika, papildu resursi. Tad tiek gatavota vieta, kur viss tiks drupināts,” informēja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

"Būvnieki ir izvākuši ārā, sākot ar velosipēdiem, beidzot ar telefoniem. Zivis ir zoodārzā. Pats baseins arī būs jādemontē, un pie tā šobrīd strādā,” rezumēja Lange.

Darbu veicēji strādā arī pie plašā baseina. Darbu turpina arī policija, kas joprojām sargā plašo teritoriju, taču pēc Pārdaugavas pieminekļa obeliska nojaukšanas jebkādi starpgadījumi ir mazinājušies.

TVNET jau informēja, ka ceturtdien, 25. augustā, Uzvaras parkā, nogāzts Latvijā un Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku, kura virsotni rotāja zvaigznes.

Obelisks tika nogāzts pēc aptuveni septiņas stundas ilga darba, nokrītot ar skaļu blīkšķi un augstām ūdens šļakatām no blakus esošā baseina. Sanākušie vērotāji padomju armijai veltītā obeliska krišanu sagaidīja ar ovācijām.

Pēc obeliska nogāšanas policija ātri atjaunoja transporta satiksmi pa tuvējām ielām.

Pieminekļa kompleksa demontāža notika trīs dienas. Otrdien, 23.augustā, tika nogāzta trīs karavīru bronzas statujas, trešdien, 24.augustā, no rīta krita sievietes figūra, bet ceturtdien, 25. augustā, tika gāzts obelisks.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu