IAEA misija ieradusies Zaporižjas AES (8)

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (IAEA) misija ceturtdien ieradusies Zaporižjas atomelektrostacijā (AES), pavēstījis Ukrainas atomenerģijas uzņēmums "Enerhoatom".

"IAEA misija ieradusies Zaporižjas AES," teikts "Enerhoatom" paziņojumā.

IAEA direktors Rafaels Grosi, kurš tagad pats atrodas AES, paziņojis, ka jau ir savācis pietiekami daudz svarīgas informācijas, sīkākus skaidrojumus nesniedzot.

Viņš norādīja, ka IAEA misija Zaporižjas AES paliks līdz 3.septembrim un pēc tam "risinās jautājumu par savu novērotāju pastāvīgu klātbūtni stacijas rajonā".

IAEA misija ceturtdienas rītā devās uz AES, neskatoties uz to, ka Krievijas karaspēks sācis apšaudīt AES pilsētu-pavadoni Enerhodaru.

Iepriekš ceturtdien Enerhodaras mērs Dmitro Orlovs paziņoja, ka kopš plkst.5 pilsēta tiek nepārtraukti apšaudīta ar mīnmetējiem un ka dzirdamas arī automātisko ieroču kārtas.

Apšaudes rezultātā ir nogalinātie un ievainoti, ziņo mērs.

Februārī Ukrainā iebrukušais Krievijas karaspēks Zaporižjas AES sagrāba martā, bet stacijā joprojām strādā Ukrainas atomenerģijas uzņēmuma "Enerhoatom" ukraiņu darbinieki.

Ukraina apsūdz Krieviju, ka tā pārvērtusi atomelektrostaciju militārā bāzē un izmanto to kā vairogu uzbrukumu veikšanai.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu