Mini, kāds slepens vēstījums bija iestrādāts princeses Diānas kāzu kurpēs?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Princese Diāna savā kāzu dienā ar Velsas princi un britu monarhijas troņmantnieku Čārlzu pirms 40 gadiem bija izvēlējusies apavus, ko rotāja 542 spīguļi un 132 pērles.

Apavu meistara Klaiva Šiltona ar rokām darinātie apavi un rokassomiņas pagājušā gadsimta 70. gados tika plaši demonstrēti dažādos britu modes žurnālos. Dizainers Šiltons, atceroties pirmo tikšanos ar princesi Diānu, sarunā ar "Daily Mail" atklājis, ka šī tikšanās viņam bijusi pārsteigums, jo britu modes dizainere Elizabete Emanuela bija vēstījusi, ka pie viņa ieradīsies "īpašs klients".

Apavu meistars Diānu raksturoja kā ļoti kautrīgu, mīļu un smaidīgu jaunu sievieti, kas izvēlējās apavus ar zemiem papēžiem un to purngalu veidot sirds formā. Apavus darināja uz zemiem papēžiem, lai līgava šajā svarīgajā dienā nav augumā garāka par līgavaini. Kurpniekam, Velsas princeses Diānas kāzu apavu izgatavošanai bija nepieciešami gandrīz seši mēneši.

Ir atklājies, ka Diānas kāzu kurpju apakšā ir uzgleznots slepens vēstījums.

Apavu papēžos ir atrasti iniciāļi "D" un "C", kas ir laulātā pāra vārdu pirmie burti. Starp šiem iniciāļiem vēl bija iestarpināta sirds un ziedu motīvi zelta tonī.

Diānas un Čārlza kāzu ceremonija norisinājās 1981. gadā Svētā Pāvila katedrālē. Šajā zīmīgajā dienā ne tikai Diānas apavi bija izsmalcināti, bet arī līgavas ziloņkaula krāsas tafta kleita, kurai bija 25 pēdas gara velce.

Diānas kāzu kleitas autori – modes dizaineru pāris Deivids un Elizabete Emanueli, kuri izstrādājuši Diānas ikonisko kleitu, pastāstījuši, ka Diānai, dodoties uz baznīcu karietē, kopā ar savu tēvu, grāfu Spenseru, smalkā līgavas kleita bija saburzījusies daudz vairāk, nekā sākotnēji gaidits. Taču, neraugoties uz kleitas nepilnībām, kad Diāna izkāpa no karietes, lai dotos pie altāra, viņa izskatījās ļoti romantiski. Dizainere raksturo Diānu kāzu kleitā kā taureni, kas atpleta spārnus, lai lidotu.

Diāna un Čārlzs apprecējās 1981. gada 29. jūlijā. Kāzas tika translētas televīzijā, un daudzi tās joprojām dēvē par "gadsimta kāzām". Ceremoniju noskatījās aptuveni 750 miljoni cilvēku visā pasaulē.

Pāris pēc 15 laulībā nodzīvotiem gadiem oficiāli to šķīra 1996. gada 28. augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu