Plūdi Pakistānā ievērojami apgrūtinās centienus nogādāt pārtiku Afganistānā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Plūdi Pakistānā
Plūdi Pakistānā Foto: STRINGER/REUTERS

Postošie plūdi Pakistānā ievērojami apgrūtinās centienus nogādāt pārtiku kaimiņvalstī Afganistānā, lai mīkstinātu tās katastrofālo humāno krīzi, piektdien brīdināja ANO.

ANO Pasaules pārtikas programma (WFP) paziņoja, ka liela daļa pārtikas palīdzības tiek vesta cauri Pakistānai pa autoceļiem, kuru tīklu smagi skāruši lielākie plūdi valsts vēsturē.

"Šobrīd mēs pilnībā koncentrējamies uz Pakistānas iedzīvotāju vajadzībām, taču šeit piedzīvotā sekas ir plašākas," sacīja WFP Pakistānas nodaļas direktors Kriss Kejs. "Mēs kļūstam ļoti, ļoti noraizējušies par vispārējo nodrošinātību ar pārtiku ne tikai Pakistānā tuvākajā un vidējā termiņā, bet arī par to, kā tas ietekmēs operācijas Afganistānā."

"Pakistāna ir vitāls piegādes ceļš uz Afganistānu," sacīja Kejs. Liels daudzums pārtikas tiek ievests caur Karāči ostu.

Viņš sacīja, ka pastāv liela problēma ar lauksaimniecības atjaunošanu Pakistānā, lai tā pabarotu savus iedzīvotājus un turpinātu piegādāt pārtiku Afganistānai.

Vēl viena problēma ir tāda, ka kviešu raža tika glabāta applūdušajās Pakistānas teritorijās un liela daļa kviešu ir aizskalota.

Viņš sacīja, ka pārtikas nodrošinājuma situācija Pakistānā bija smaga pat pirms plūdiem, jo 43% iedzīvotāju nebija nodrošināti ar pārtiku, un valsts ierindojas 92.vietā starp 116 valstīm Pasaules bada indeksā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu