Septembrī Talsos notiks Spānijas kailgliemežu lasīšanas talkas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spānijas kailgliemezis "Arion lusitanicus", kas lielākajā Eiropas daļā ir nozīmīgs lauksaimniecības kaitēklis un invazīva suga
Spānijas kailgliemezis "Arion lusitanicus", kas lielākajā Eiropas daļā ir nozīmīgs lauksaimniecības kaitēklis un invazīva suga Foto: LETA

Septembrī Talsos notiks Spānijas kailgliemežu lasīšanas talkas, informēja Talsu novada pašvaldībā.

Spānijas kailgliemežu ierobežošana ar limacīdiem atsevišķās Talsu pilsētas teritorijās 2022.gadā ir noslēgusies. Rezultāts parāda, ka metode ir daļēji efektīva, taču vislabāko rezultātu sniedz kombinēta metožu izmantošana.

Šovasar brīvprātīgie novada iedzīvotāji ar pašvaldības atbalstu ir sākuši Spānijas kailgliemežu lasīšanu Vilkmuižas ezera apkārtnē. Pateicoties aktīvajiem iedzīvotājiem, līdz šim ir izdevies savākt aptuveni 80 kilogramus gliemežu.

Lasīšanas darbi tiks turpināti arī septembrī, tāpēc ikviens interesents ir aicināts pievienoties gliemežu lasīšanas talkās septembra otrdienās plkst.21.

Tikšanās paredzēta Kareivju ielā 7, Talsos, pie 1.korpusa piemērotā apģērbā un ar līdzpaņemtu lukturīti. Pārējo lasīšanai nepieciešamo inventāru nodrošina pašvaldība.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu