Preiļu novada pašvaldība līdz novembra beigām nodrošinās skolēnus ar brīvpusdienām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Preiļu novada dome piešķīrusi papildu līdzekļus skolēnu ēdināšanas izmaksu pieauguma segšanai, tādējādi līdz šī gada 30.novembrim pašvaldība nodrošinās skolēnus ar brīvpusdienām kā līdz šim, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pārtikas produktu cenu pieauguma un energoresursu cenu kāpuma dēļ, Preiļu novada dome lēmusi palielināt par 20% šā gada 27.janvāra domes sēdē apstiprinātās pārtikas produktu izmaksas par ēdienreižu sagatavošanu - vispārizglītojošo un pirmskolas audzēkņu ēdināšanai.

Līdz ar to, neskatoties uz izmaksu sadārdzinājumu, līdz šī gada 30.novembrim pašvaldība nodrošinās skolēnus ar brīvpusdienām kā līdz šim.

Tāpat dome lēmusi par papildu līdzekļu piešķiršanu arī Preiļu 1.pamatskolas un Preiļu 2.vidusskolas skolēnu ēdināšanas izmaksu pieauguma segšanai, paaugstinot vienas porcijas izcenojumus par 50% no 1,17 eiro uz 1,76 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa pēc ēdinātāja SIA "Bezdelīga -3" iesnieguma izejvielu un energoresursu sadārdzinājuma dēļ.

SIA "Bezdelīga -3" apgrozījums pērn sasniedza 0,41 miljonu eiro, peļņa - 0,11 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums reģistrēts 2010.gadā un tā pamatkapitāls ir 2846 eiro. Tā īpašnieks ir Visvaldis Kučinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu