Kabulā pie Krievijas vēstniecības noticis sprādziens

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā pirmdien sprādzienā pie Krievijas vēstniecības nogalināti divi diplomātiskās misijas darbinieki, pavēstījusi Krievijas Ārlietu ministrija.

"5.septembrī plkst.11 pēc Kabulas laika tieši līdzās Krievijas Kabulas vēstniecības konsulārās nodaļas ieejai neidentificēts kaujinieks detonēja spridzekli. Uzbrukuma rezultātā dzīvību zaudējuši divi diplomātiskās misijas darbinieki, arī Afganistānas pilsoņu vidū ir cietušie," teikts ministrijas paziņojumā.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka sprādzienā dzīvību zaudējuši un ievainoti 15 līdz 20 cilvēki.

Sprādziens noticis brīdī, kad Krievijas diplomāts bija iznācis pie rindā stāvošajiem cilvēkiem, lai nosauktu vīzu kandidātu vārdus.

Kabulas policijas preses centra priekšnieks tviterī ziņo, ka sprādzienā "viens mierīgais iedzīvotājs zaudēja dzīvību, vēl desmit guvuši ievainojumus".

Neviens grupējums pagaidām nav uzņēmies atbildību par sprādzienu.

Kopš talibi pirms gada sagrāba varu valstī, uzbrukumus talibu un civiliem mērķiem pastiprinājis teroristu grupējums "Islāma valsts".

Kāds vietējais iedzīvotājs aģentūrai DPA pavēstījis, ka ielu, kas ved uz vēstniecību, norobežojuši talibu drošības spēki.

Tikmēr vietējie mediji demonstrējuši kadrus, kuros redzamas ātrās palīdzības automašīnas, kas dodas uz notikumu vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu