Policisti Mežaparkā aptur iereibušu pāri braucam ar vienu elektroskrejriteni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pexels.com

Svētdienas, 4. septembra, vakarā, pulksten 21.35, patrulējot Mežaparka apkaimē, Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki pamanīja braucam kādu pāri uz viena “Bolt” elektroskrejriteņa, iespējams, alkohola reibumā. Izmantojot operatīvā transportlīdzekļa bākugunis un skaņas signālu, tika pieņemts lēmums abus apturēt.

Piebraucot pie pārkāpējiem, likumsargi izskaidroja apturēšanas iemeslu. Abas personas atzina, ka zinājušas par aizliegumu pārvietoties ar vienu elektroskrejriteni divatā.

No skrejriteņa vadītājas bija jūtama alkoholam raksturīga smaka. Sieviete nenoliedza, ka abi iepriekš lietojuši alkoholu, bet apgalvoja, ka tikai nedaudz – 200 gramus.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas ekipāža, lai veiktu alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, kas skrejriteņa vadītājai uzrādīja 1,19 promiles.

Par elektroskrejriteņa vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,0 promiles, bet nepārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu 120 eiro apmērā.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka Ceļu satiksmes likums nosaka aizliegumu vadīt elektroskrejriteni, ja vadītāja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles. Elektroskūtera vadītājam aizliegts vest pasažieri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu