“Ja man jāizvēlas – vakcīna vai čips, es izvēlēšos nāvi!” Slavenības, kuras netic mūsdienu medicīnai

CopyDraugiem X Whatsapp
Džims Kerijs
Džims Kerijs Foto: ROBYN BECK/AFP

Sabiedrībā par vakcinācijas lietderīgumu un drošību joprojām tiek “lauzti šķēpi”, sevišķi, ja tas tiek attiecināts uz bērniem. Tikmēr vairākas pasaulē zināmas slavenības no mūziķu un aktieru aprindām atklāti paudušas savus uzskatus, publicējot tos gan “Twitter”, gan aprakstot autobiogrāfiskos romānos. Kādi tie ir?

Repere M.I.A. jau iepriekš publiski izteikusies par vakcinācijas sistēmu, kurai jāpakļaujas, lai viņas bērns varētu iekļauties ASV izglītības sistēmā.

Viņa “Twitter” ir izteikusies arī par Covid-19: “Ja man jāizvēlas ­ vakcīna vai čips, es izvēlēšos nāvi!”

Savukārt kādreiz populārā mūziķe Tonija Brekstone tic, ka vakcinācija ir bijusi par iemeslu tam, ka viņas dēlam ir attīstījies autisms.

Grāmatā, kurā viņa stāsta par savu dzīvi, Brekstone apgalvo, ka pārmaiņas dēla uzvedībā pamanījusi jau pēc pirmās vakcīnas pret masalām, cūciņām un masaliņām.

Donalds Tramps sevi pasludinājis par mediķi un arī uzskata, ka neskaitāmās vakcīnas veicina autisma attīstību.

Aktrisei Lizai Bonetai ir uzskats, ka bērna asinīs ieviesti sveši mikroorganismi var veicināt tādas slimības kā vēzis, leikēmija, izkliedētā skleroze, pēkšņā zīdaiņu nāve.

Aktrise Alīsija Silverstone savā grāmatā aprakstījusi tamponu lietošanas saistību ar neauglību un vegānismu kā risku spontānajam abortam.

Jautāta par argumentu nevakcinēt bērnus, aktrise sacīja, ka pēc vakcinēšanās bērni gluži vienkārši “vairs nav tādi paši”.

Aktierim Džimam Kerijam šķiet, ka tie valdības vīri, kuri uzstāj uz bērnu obligātu vakcinēšanu, ir saucami par fašistiem.

Tā, piemēram, kādreizējais Kalifornijas gubernators Džerijs Brauns savulaik noteica obligāto vakcinēšanos, ko bija jāievēro visu bērnu vecākiem neatkarīgi no viņu reliģiskās piederības un filosofiskajiem uzskatiem.

Vairāk lasi jaunākajā žurnāla "Kas Jauns" numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu