CSDD netiek galā ar lielo moču braukšanas eksāmenu pieprasījumu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kekyalyaynen/Shutterstock

Nauris pirms nepilniem trīs gadiem sāka ceļu A kategorijas vadītāja apliecības iegūšanai, kas viņam ļautu vadīt motociklu. Tomēr nu var nākties zaudēt gan ieguldītos līdzekļus, gan naudu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

2019. gadā vīrietis nokārtoja skolas un CSDD teorētisko pārbaudījumu. Finansiālu apstākļu, kā arī kovida dēļ ceļu līdz braukšanas eksāmenam atlika. Šī jautājuma risināšanai pievērsās šogad.

Pēc skolas braukšanas eksāmena nokārtošanas Nauris nolēma nekavēties un pieteikties CSDD eksāmenam. Tas nebija iespējams, jo līdz 20. septembrim, kas Naurim ir pēdējā diena, lai nokārtotu braukšanas eksāmenu, visās CSDD stacijās braukšanas eksāmena laiki ir pilnībā aizņemti.

Vairākas reizes dienā un pat naktī Nauris pārbaudīja, vai pēkšņi nav pieejams kāds eksāmena laiks, taču velti.

Pērn eksāmenu nokārtojuši 2700 jauno motociklistu, šī gada motosezonā par tūkstoti mazāk. Ļoti iespējams, ka šogad tā arī netiks sasniegts pagājušā gada līmenis. Eksāmenus, pasliktinoties laikapstākļiem, visbiežāk pārstāj pieņemt oktobrī.

Rīgā ir vienīgā CSDD stacija, kur eksāmenu vajadzībām tiek nodrošināti motocikli. Pārējās pilsētās uz eksāmenu jāierodas ar īpašu motociklu, kas reģistrēts kā apmācību motocikls. Arī tas ir pamatīgs apgrūtinājums topošajiem motociklistiem no citām pilsētām.

Rīgā vidēji dienā eksāmenu pieņemot 25 darbinieki, desmit no tiem vasarā pieņem arī A kategoriju eksāmenus. CSDD šobrīd neplāno pagarināt termiņu tiem, kuri rindu dēļ nepaspēs laikus nokārtot braukšanas eksāmenu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu