Ietaupa naudu un padara videi draudzīgāku. "Google Maps" padara pieejamāku dabai draudzīgāka maršruta plānošanas opciju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: X02714/Scanpix

"Google Maps" jauno dabai draudzīgo opciju turpina padarīt pieejamāku visā pasaulē, ziņo tehnoloģiju un zinātņu vietne "The Verge".

Šī dabai draudzīgā maršruta plānošanas opcija kļuva pieejama pagājušajā gadā ASV un Kanādā, taču tagad to padara pieejamu arī atsevišķās Eiropas valstīs.

Opcija piedāvā izvēlēties maršrutu, pa kuru pārvietojoties būsi saudzīgāks pret dabu un patērēsi arī mazāk degvielas vai elektrības. Pašlaik šāda opcija Eiropā ir pieejama teju 40 valstīs ieskaitot Franciju, Īriju, Poliju, Spāniju, Lielbritāniju. Pavisam nesen šī opcija kļuva pieejama arī Vācijā.

Foto: Google

"Google" pievienoja arī opciju izvēlēties, kāda tipa mašīna ir cilvēkam - dīzeļdzinējs, benzīna, hibrīda vai elektriska. Tālāk attiecīgi tiktu katram dzinēja tipam piemeklēts videi draudzīgākais maršruts.

Sistēmas pamatā informācija ir iegūta no ASV Enerģētikas departamenta Nacionālās atjaunojamās enerģijas laboratorijas un Eiropas Vides aģentūras, apvienojot to ar "Google Maps" novērotajām braukšanas tendencēm ar populārākajiem dzinējiem katrā no reģioniem.

Piemēram, automašīnas, kurām ir dīzeļdzinēji, tiks novirzīti auto maģistrālēm, kur tie izmantos savus dzinējus visefektīvāk. Savukārt elektroauto un hibrīdus varētu novirzīt uz pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu