Kols: Neredzu, ka Lielbritānijas stingrā pozīcija atbalstā Ukrainai varētu mainīties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Priecē, ka jaunās Lielbritānijas premjeres Lizas Trasas izpratne un nostāja attiecībā pret Krievijas agresiju un Ukrainai nepieciešamo atbalstu, kamēr viņa bija Lielbritānijas ārlietu ministres amatā, ir bijusi ļoti skaidri saprotama, pauda Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).

Lielbritānijas darbība ir svarīga tieši NATO ietvaros, jo tā ir viena no "Coalition of the Willing" valstīm jeb tām, kas īpaši iestājas par Ukrainu un tās cīņu par savas valsts suverenitāti un teritoriālo integritāti, sacīja Kols. Pagaidām viņš nesaredzot indikācijas, ka Lielbritānijas stingrā pozīcija atbalstā Ukrainai varētu mainīties.

Politiķis pozitīvi vērtē Lielbritānijas Konservatīvās partijas rīcību, par premjerministri izvēloties Trasu. Viņaprāt, valsts jaunās valdības sastāvā būs spēcīgi ministri, tai skaitā līdzšinējais Lielbritānijas Ārlietu komisijas vadītājs Toms Tūgendhats.

Trasai būs jārisina dažādi ar breksitu saistītie jautājumi, bet tas vairāk attiecas uz Lielbritānijas iekšpolitiku, pauda Kols. Parlamentārieša ieskatā Trasa savā līdzšinējā darbībā ir izmantojusi pragmatisku pieeju, un, viņaprāt, nav arī sagaidāmas īpašas novirzes no tagadējā valsts ārpolitiskā kursa.

Pēc Kola teiktā, galvenā prioritāte topošajai premjerministrei, līdzīgi kā citviet Eiropā, būs enerģētiskās drošības stiprināšana. Lielbritānijas darba kārtībā viennozīmīgi pastiprināsies arī jautājums par Ķīnas pieaugošo ietekmi Eiropā, pauda Ārlietu komisijas vadītājs.

Kā ziņots, cīņā par Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera amatu pirmdien uzvarējusi līdzšinējā ārlietu ministre Liza Trasa, kas automātiski kļūs arī par nākamo premjerministru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu