VIDEO Sekundes līdz traģēdijai. Purvciemā šoferis uz gājēju pārejas gandrīz notriec vairākus bērnus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Trešdien, 7. septembrī, ap plkst. 20 vakarā bērnu bariņš šķērsoja regulējamu gājēju pāreju Purvciemā, taču vieglās automašīnas vadītājs neievēroja ne ceļa horizontālo apzīmējumu, ne abu luksoforu aizliedzošo signālu. Bremzējot tieši pie bērnu kājām, automašīnas vadītājs tik tikko izvairījās no potenciāli traģiska negadījuma, vēsta raidījums "Degpunktā".

Automašīna strauji bremzēja un apstājās uz gājēju pārejas pie sarkanās luksofora gaismas. Bērni, pamanot briesmas, paspruka uz visām pusēm – daži palēca uz priekšu, citi klupšus atkāpās. Apkārtējiem uzreiz bija skaidrs – ja transportlīdzekļa vadītājs būtu reaģējis pussekundi vēlāk, kāds no bērniem ietu bojā. Purvciema iedzīvotāji, noskatoties videoreģistratora ierakstu, ir sašutuši, taču nav pārsteigti.

Vienīgais iemesls varētu būt šofera aizskatīšanās telefona ekrānā vai pļāpāšana ar pasažieriem. Ceļu satiksmes eksperts Oskars Irbītis piedāvā vēl kādu versiju, kas varēja ietekmēt "Hyundai Getz" vadītāja rīcību: "Vadītājs apmēram 3,5 sekundes nokavē. Redzams, ka negadījums notiek vakarā un apstājas uz pārejas. Kontrasta dēļ saulrieta laikā luksoforus ir grūtāk pamanīt."

Pagaidām nav zināms, kas sēdēja pie stūres – vīrietis, sieviete, pusaudzis, kā arī vai vadītājam vispār ir autovadītāja apliecība. Tas būs jānoskaidro policijai – videoreģistratora ieraksts ir pietiekama pierādījumu bāze, lai būtu pamats sākt izmeklēšanu.

Policija ir sākusi pārbaudi, taču trūkstot informācijas.

Valsts policija aicina atsaukties aculieciniekus un personu, kuras videoreģistrators ir fiksējis šo gadījumu, lai sniegtu informāciju par sarkanās automašīnas reģistrācijas numura zīmi, zvanot pa tālruņa numuru 67829151 vai 110.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu