Jaunām meitenēm nav jāsāk sava pieaugušo dzīve ar abortu, uzskata Levite (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidenta kundze Andra Levite.
Valsts prezidenta kundze Andra Levite. Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunām meitenēm nav jāsāk sava pieaugušo dzīve ar abortu, akcentēja Valsts prezidenta kundze Andra Levite, piedaloties starptautiskajā konferencē "Auglības kontrole sievietes rokās"atklāšanā, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Uzrunājot veselības aprūpes speciālistus Rīgas Stradiņa universitātē, viņa atzīmēja, ka grūtniecībai un kļūšanai par mammu ir jābūt gaidītam notikumam sieviešu dzīvē, nevis kaut kam, no kā baidās un ko uzspiež sabiedrība vai nelabvēlīgi apstākļi.

Tāpat Levite aicināja uzsvaru likt uz preventīviem pasākumiem, nevis seku novēršanu. Viņa norādīja, ka mācību programmās skolā bieži vien aizmirst stāstīt par cilvēka ķermeņi un tā funkcijām, kas ir viens no svarīgākajiem mācību priekšmetiem jauniešiem.

Valsts prezidenta kundze piebilda, ka ikdienā, strādājot kā ārstei un kontaktējoties ar pusaudzēm, bieži ir jāatbild uz jautājumiem un jākliedē maldīgie priekšstati par grūtniecību.

Viņa arī norādīja, ka demogrāfiskā situācija, kas satrauc lielāko daļu Eiropas un Rietumu valstu, netiks atrisināta, aizliedzot abortus. Levites ieskatā, aizliegti aborti drīzāk novedīs pie nelegāliem, medicīniski nekvalificēti veiktiem abortiem, kas izraisīs jaunu sieviešu nāves gadījumus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu