Oktobra sākumā notiks Kultūras akadēmijas festivāls "Patriarha rudens"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Oktobra sākumā notiks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) skatuves un audiovizuālās mākslas festivāls "Patriarha rudens", kas skatītājiem sniegs ieskatu LKA bakalaura, maģistra un doktorantūras studentu darbos, informēja LKA Radošās darbības centra festivāla direktore Kristīne Freiberga.

Festivāla fokusā šogad būšot "vairākas neparastas un provokatīvas norises, kas atbilst velna duča jeb 13. festivāla norises gadam".

Festivāla radošā komanda astoņās dienās piedāvās skatuves un audiovizuālās mākslas darbu programmu: desmit izrādes, trīs filmu skates, meistarklases, diskusijas, sarunas un citus notikumus. Festivāla atklāšana notiks sestdien, 1.oktobrī, plkst.15 Teātra muzejā.

Festivāla programmu papildinās vairāki notikumi: visas nedēļas garumā norisināsies sarunas un diskusijas, kas būs veltītas skatuves un audiovizuālās mākslas radošajam procesam, absurda dramaturģijai, plaģiātam mūzikā, kā arī diskusijās tiks pārrunāts, kāds ir laikmetīgais teātris, kino, deja un dramaturģija Latvijā šodien.

Festivālā plānota ceremonija "Zelta muša", kurā anonīma LKA delegācija izvirzīs nominācijas profesionālo teātru pagājušās sezonas darbiem un māksliniekiem. 1.oktobrī nominācijas tiks izsludinātas publiski, un ikvienam būs iespēja piedalīties balsošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu