Aptauja: Latvijā 49% iedzīvotāju labprātāk strādātu klātienē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Latvijā 49% iedzīvotāju kā produktīvāko darba modeli joprojām atzīst darbu klātienē, liecina "Preses nama kvartāla" attīstītāja "Lords LB Asset Management" veiktās aptaujas dati.

Aptaujātie visaugstāk darba vietas tuvumā novērtē labiekārtotu, ērti pieejamu transporta infrastruktūru un plašu pakalpojumu klāstu, ieskaitot sabiedriskās ēdināšanas vietas un pirmās nepieciešamības pakalpojumu pieejamību.

"Lords LB Asset Management" biznesa attīstības vadītāja Irēna Viļuma norāda, ka šodien hibrīda darba koncepts kļuvis par izplatītu darba praksi un eksperti prognozē, ka šāds modelis kļūs par normu nākotnē. Uzņēmumu vadītājiem nākas pārplānot telpu funkcionalitāti un izvērtēt to pievienoto vērtību. Plašāka biznesa centra funkcionalitāte ir veids, kā darbiniekus atgriezt birojos, jo kā atzīst paši strādājošie, strādājot attālināti, nereti cieš produktivitāte, motivācija un lojalitāte pret darba devēju.

Aptaujā secināts, ka lielākā daļa strādājošo labprātāk izvēlās strādāt klātienē, kamēr 6% no aptaujātajiem izvēlētos pilnībā strādāt attālināti.

Tostarp aptaujā 49% minējuši, ka pienākumus produktīvi veic klātienē, bet hibrīda darba modelī produktīvi darbu padara 14% darbinieku. Vienlaikus 14% respondentu atzīmējuši, ka produktivitāte nemainās, strādājot klātienē vai attālināti. Strādājot tikai attālināti, produktīvi jūtas 15% aptaujāto.

Pēc aptaujas datiem, 56% respondentu vissvarīgākais kritērijs biroja apkārtnē ir ērti pieejams sabiedriskais transports un labiekārtota infrastruktūra - autostāvvietas, velosipēdu un gājēju ceļi, apzaļumota apkārtne, terases, sporta infrastruktūra un rotaļu laukumi. Savukārt trešdaļa aptaujāto par svarīgāko atzīst iespējas izvēlēties sev tīkamāko virtuvi no dažādu kafejnīcu un restorānu piedāvājuma, iespējas turpat tuvumā saņemt plašu pakalpojumu klāstu, kā arī vienuviet iegādāties visu sadzīvei nepieciešamo.

Tiešsaistes aptauja veikta 2022.gada maijā sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat". Aptaujā piedalījās 510 respondentu no dažādās vecuma grupās.

Lietuvas Bankas licencētā ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Lords LB Asset Management" kopš 2008.gada sniedz pakalpojumus gan institucionālajiem, gan privātajiem investoriem. Kopumā uzņēmums pārvalda 15 fondus - 12 nekustamā īpašuma fondus, divus privātā kapitāla fondus un vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu. "Lords LB Asset Management" kopējo pārvaldīto aktīvu vērtība 2020.gada beigās bija 660,2 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu