Karaliene uzrakstījusi vēstuli, kuru nedrīkst atvērt vēl 63 gadus

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Karalienes Elizabetes II rakstītu vēstuli, kas ir paslēpta glabātavā Austrālijā, nedrīkst atvērt vēl 63 gadus, vēsta ārvalstu mediji. Kam tā adresēta?

Elizabete II Sidnejas iedzīvotājiem veltījusi vēstuli, un tā tiek slepeni glabāta vienā no pilsētas vēsturiskajām karalienes Viktorijas ēkām.

Vēstule atrodas ēkā jau gandrīz 36 gadus, jo karaliene 1986. gada novembrī to uzrakstījusi. Arī karalienes tuvākās personas nezina, kas bija rakstīts vēstulē, izņemot stingros norādījumus priekšpusē, kurā norādīts, kad tā jāatver.

Karalienes parakstītā vēstule ir adresēta Sidnejas mēram. Uz vēstules rakstīts: "Sveicināti. Vai jūs, lūdzu, kādā dienā, kuru izvēlēsities 2085. gadā, varētu atvērt šo aploksni un nodot Sidnejas pilsoņiem manu vēstījumu?"

Elizabete II Austrāliju apmeklēja 16 reizes, kamēr viņa bija tronī, un pirmā vizīte tika aizvadīta 1954. gadā, tikai divus gadus pēc tam, kad viņa kļuva par karalieni.

Elizabetes II valsts bēres notiks 19. septembrī Londonā Vestminsteras abatijā.

Bakingemas pils arī apstiprināja, ka aizgājēju tad pārvedīs uz Vindzoras pils Svētā Jura kapelu, kur notiks bēru dievkalpojums.

Pēc karalienes nāves troni mantojis viņas vecākais dēls Čārlzs, kurš automātiski kļuvis par Lielbritānijas jauno karali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu