Pavaicā TVNET žurnālistam "Darba laikā eID karti nevaru nokārtot!" Lasītājs sašutis par dokumentu noformēšanas laikiem (3)

Vita Daukste-Goba
, TVNET Ziņas | KLIK redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
eID karte. Ilustratīvs attēls
eID karte. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

"Kā man kā algotam darbiniekam ar darba laiku no pulksten 8 līdz pulksten 16 nokārtot eID kartes saņemšanu? Darba laikā tas nav iespējams!" taujā TVNET lasītājs, kurš ir sašutis par personu apliecinošu dokumentu noformēšanas laikiem. Portālam TVNET Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) skaidro, kā lasītājs var tikt pie savas eID kartes bez darba kavēšanas.

"Ko par to domā PMPL??? Iepriekšējs pieraksts Rīgas nodaļās nav iespējams. Visām vismaz Rīgas nodaļām būtu jāstrādā arī sestdienās. Vismaz dažas šādas iespējas ir parādījušās (..) Ņemot vērā PMLP lielo noslogotību – termiņš šo dokumentu saņemšanai būtu jāpagarina vismaz līdz 2023.gada 1.jūnijam. Kopumā uzskatu, ka lēmums līdz 2023. gada 1. janvārim ir totāls absurds!

Un vēl naudas sods par laikā nesaņemtu dokumentu! Par ko?

Domāju, ka šāda problēma ir ļoti daudziem cilvēkiem. Reāli sanāk, ka man būtu jākavē darbs divas dienas – tātad dokumenta noformēšana un pēc tam dokumenta saņemšana," tā lasītājs.

PMLP pārstāve Madara Puķe, atbildot uz lasītāja neapmierinātību par PMLP darba laikiem, uzsver, ka PMLP ir ieviesusi vairākus risinājumus, lai celtu klientu apkalpošanas kapacitāti un dokumentus varēt noformēt pēc iespējas ātrāk un ērtāk.

Kā atgādina Puķe, 14 teritoriālās nodaļas visā Latvijā trešdienās un ceturtdienās strādā līdz pulksten 18. Nodaļas vari aplūkot šeit.

Tāpat vairākās PMLP nodaļās noteiktās septembra sestdienās iespējams noformēt dokumentus rindas kārtībā.

Zemāk var aplūkot PMLP tabulu ar konkrētiem laikiem:

Kā atgādina PMLP pārstāve, mobilajā lietotnē "Qticket" šobrīd jau 25 nodaļās iespējams pieteikties rindā attālināti. PLMP pakāpeniski plāno ieviest šo mobilo risinājumu vairumā nodaļu.

PMLP pārstāve aicina klientus regulāri sekot līdzi PMLP sociālajiem tīkliem - Facebook un Twitter. "Katru darba dienu informējam klientus par nodaļām, kur konkrētajā dienā iespējams saņemt dokumentus, ilgi negaidot rindā," tā Puķe.

"Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli, un klienti, kuri objektīvu iemeslu dēļ nav noformējuši personu apliecinošu dokumentu, netiks sodīti ar naudas sodu," mierina PMLP pārstāve.

Jau vēstīts, ka personas apliecība jeb eID karte būs obligāts personu apliecinošs dokuments no 2023. gada 1. maija, nevis 2023. gada 1. janvāra, kā tika plānots sākotnēji.

Jau ziņots, ka TVNET rubrikā "Pavaicā TVNET žurnālistam" atbildam uz lasītāju iesūtītajiem jautājumiem. Lasītājiem ir iespēja iesūtīt sev interesējošus jautājumus par dažādām dzīves situācijām un problēmām, un TVNET žurnālisti, uzrunājot atbildīgo nozaru amatpersonas, centīsies palīdzēt rast uz šiem jautājumiem atbildes.

Jautājumus un tēmas aicinām iesūtīt uz e-pastu pavaica.tvnet@tvnetgrupa.lv

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu